Umičević za primjer drugima: Osmomartovska zabava u čast “Beminih” dama

0
313

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu tehnički direktor Marinko Umičević, uspješni privrednik i čovjek koji posebnu pažnju poklanja svojim radnicima, organizovala je osmomartovsku zabavu za svoje radnice, kako bi i na taj način pokazali da su uz njih i da iznad svega cijene njihov rad i doprinos uspjesima i konstantnom rastu ove uspješne tvornice.

Druženje je održano proteklog vikenda u restoranu “Beme”, a uz bogatu trpezu i muziku, u izuzetno rasploženoj i slavljeničkoj atmosferi, uživalo je više od 400 radnica “Beme”, među kojima su bile i koleginice iz poslovne jedinice Mrkonjić Grad.

Organizacijom i ovog događaja za svoje radnike, Umičević je po ko zna koji put u svom životu pokazao da je čovjek velikog srca, koji cijeni i poštuje svoje radnike i njihov rad. Naravno, to veče nisu izostale ni vrijedne novčane, kao i robne nagrade za radnice “Beme”.

U izjavi za Banjaluka.net”, Umičević je rekao da je ponosan na svoje radnice i da su zaslužile ovo slavlje.

“Na ovaj način smo željeli da radnim koleginicama iskažemo poštovanje i uljepšamo im praznik poslije dvije godine pandemije, a najsrećnije smo obradovali i vrijednim robnim i novčanim nagradama.

Ponosan sam na svoje radne kolegice, kako je to sve bilo dostojanstveno, kako su se dotjerale, lijepo obukle i bile lijepo raspoložene, da su čak i muzičari rekli da odavno nisu doživjeli tako lijepu i veselu atmosferu. Hit večeri bila je pjesma “Ne može nam niko ništa“”, rekao je Umičević.

On se ovom prilikom zahvalio radnicama “Beminog” restorana, na čelu sa Brankom Tukić, koje su izvrsno pripremile zabavu, ali i momcima iz magacina koji su bili konobari na čelu sa Vidom Lolićem, kao i organizacionom odboru.

“Ovo je dokaz da bi trebalo bar jednom, ako ne i dva puta godišnje da pravimo ovakvo druženje. Organizovana je i bogata tombola. Nije bio ni najmanji eksces, ni čaša razbijena, sve je prošlo u najboljem redu i zato se zahvaljujem i još jednom ponavljam da sam ponosan na svoje radne koleginice”, dodao je Umičević.

Pored zabave, on je najavio i da će ove godine povodom Međunarodnog dana žena dodatno obradovati svoje radnice.

“Ove godine nećemo kupovati ruže koje su bezobrazno skupe, nego ćemo svakoj radnoj koleginici dati po par cipela u Banjaluci i Mrkonjić Gradu. To je oko 1.100 pari cipela. Takođe, sutra ćemo raditi skraćeno radno vrijeme, tako da na dostojanstven način proslavimo 8. mart koji se u Evropi ne obilježava, ali mi ćemo po starinski i da iskažemo pažnju prema našim radnim koleginicama”, poručio je Umičević.

Inače, “Bema” je sa Umičevićem na čelu uspjela da u svakom pogledu izazovnu 2021. godinu, u nikad težim uslovima, završi nikad uspješnije. Uz sve probleme koje je stvorila pandemija korona virusa, koja je uzrokovala bolovanja, odsustva i izostanke, “Bema” je kroz lon posao koji radi oko 1.200 radnika uspjela da napravi više od dva miliona pari obuće i realizaciju veću od 18 miliona KM, te je postala značajan partner za Grad Banjaluku i opštinu Mrkonjić Grad, ali i za Jezero, Šipovo i Ribnik odakle imaju zaposlene radnike, te pokazala i dokazala da je izrasla u privrednog giganta.

(N.Sp.)

Ostavite komentar