UPUĆEN DOPIS INSPEKTORATU: MKK “Banjaluka” traži zabranu rada SAKS RS

0
178

Moto karting klub “Banjaluka” uputio je dopis Republičkoj upravi za inspekcijske poslove u kojem traže zabranu rada Sportskog auto karting saveza Republike Srpske (SAKS RS).

“SAKS je ordinirao cijelu godinu na teritoriji Republike Srpske iako po Zakonu o sportu na to nije imao pravo. Pitamo ko stoji za toga, ko štiti rad Saveza”, navode iz MKK Banjaluka.

U dopisu je navedeno da Savez nije upisan u Sportski registar Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Naime, u članom 67. Zakona o sportu Republike Srpske propisano je da je zabranjen rad organizaciji koja se bavi aktivnostima iz oblasti sporta, a nije upisana u sportstki registar.

“Kako SAKS RS nije pravosnažno upisan u sudski registar, niti je isti upisan u sportski registar, a bavi se aktivnostima iz oblasti sporta, i u proteklom periodu je organizovao više regionalnih i međunarodnih takmičenja na teritoriji Republike Srpske, zahtijevamo da se prema predmetnom Savezu i odgovornim licima u istom postupi u skladu sa kaznenim odredbama Zakona o sportu RS”, stoji u dopisu.

MKK “Banjaluka” u dopisu zahtijeva od Republičkog inspektorata za sport da izvrši vanredni inspekcijski nadzor kod prijavljenog subjekta, te da nakon  izvršene kontrole zabrani rad Savezu zbog ne ispunjavanja uslova za obavljanje sportske djelatnosti.

Dopis Inspektoratu 11.11.2021

(N.Sp)

 

 

Ostavite komentar