Uvijek tu da podrži: Umičević poklonio patike “malim” šampionima

0
328

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, nikada ne propušta da nagradi uspjeh pa tako ni ovoga puta nije propustio da nagradi šampione “Bema rukometne lige”, a to su ove godine učenici banjalučke Osnovne škole „Ivo Andrić“.

Ovaj uspjeh ostvarili su: Petar Rajić (kao najbolji golman), Novak Petrović (proglašen za najboljeg igrača), Nikša Rajić, Aleksa Marjanović, Marko Perduv, Vuk Popović, Aleksa Simić, Ivan Milanović, Marko Fabić, Danilo Malbašić, Filip Petrović, Aleksa Bašić, Matija Narančić i Milijan Šurlan, a sa klupe su ih vodili njihovi nastavnici Davorin Zrnić i Saša Radošević.

Umičević je klince iz ove škole, kao i njihove nastvanike, nagradio patikama, ali i najboljeg strijelca takmičenja Nemanju Stupara, inače učenika škole “Aleksa Šantić“. Istovremeno je poklonio sedam rukometnih lopti koje će itekako dobro doći za rad sa učenicima na časovima fizičkog vaspitanja i sporta.

“Iskrene čestike prije svega učenicima, potom nastavnom osoblju koje posvjećuje veliku pažnju rukometu, i rukovodstvu škole „Ivo Andrić“ na zasluženo osvojenom prvom mjestu. Dobro je poznato da je ova škola godinama davala veliki broj talentovanih rukometaša koji su imali uspješne karijere u Borcu, ali i izvan granica Republike Srpske i BiH. Ovom prilikom poželio bih da i u narednim takmičenjima postižete sjajne rezultate”, istakao je Umičević, koji i ovim, po ko zna koji put do sada, pokazuje da voli sport, da je uvijek spreman da podrži mlade i da je jedan od najvećih donator sporta i čovjek velikog srca.

Aleksandar Stojanović, pomoćnik direktora OŠ “Ivo Andrić”, kao i profesor Davorin Zrnić najsikrenije su se zahvalili Marinku Umičeviću na podršci u organizaciji “Bema rukometne lige”, kao i na vrijednim poklonima za đake i samu školu.

Učenici ove škole koji su potom imali sjajne igračke karijere, između ostalog, bili su: Momo Golić, Goran Stupar, Aleksandar Knežević, Božidar Jović, Nebojša Golić, Dejan Malinović i mnogi drugi, koje je okupljao njihov nastavnik i trener Nikola Braco Pavlišin, čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u rukometnoj Banjaluci.

(N.Sp.)

Ostavite komentar