Velika čast za trofejni klub: KKI “Vrbas” biće domaćin “Evrolige 1” u Banjaluci

0
264

Košarkaški klub invalida (KKI) “Vrbas”, čiji je predsjednik ugledni saportski radnik i veliki donator sporta Marinko Umičević,  od 9. do 12. marta 2023. godine biće domaćin „Evrolige 1“ košarke u kolicima.

Osim KKI “Vrbas”, koji je višestruki šampion NLB lige, BiH i Republike Srpske, na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom takmičenju učestvovaće njemački “Keln”, “Padova Millenium Basket” iz Italije, “London Titans” iz Engleske i “DeVeDo” iz Holandije.

“Mi smo počastvovani što smo od IWBF dobili organizaciju ovog renomiranog takmičenja. Sve je to rezultat našeg dugogodišnjeg rada i ostvarenih rezultata, ali i činjenice da smo svojevremeno dobili čistu desetku za organizaciju jednog od takmičenja pod ingerencijom IWBF. Vjerujem da će naši igrači ostvariti dobar rezultat iako će protiv sebe imati izuzetno jake ekipe”, istakao je Umičević, za koga kažu da je “i otac i majka” ovog najtrofejnijeg kluba.

Naime, Banjalučani su jedini klub, ne samo iz Republike Srpske i BiH, već iz cijelog regiona, pa i šire koji će igrati na evro sceni kada je riječ o košarci u kolicima. Inače, radi se o gotovo identičnom takmičenju u kojem nastupaju košarkaši “Igokee” iz Aleksandrovca. Ovom treba dodati i podatak da KKI “Vrbas” trenutno zauzima 23. mjesto od 3.200 klubova što je za svaku pohvalu.

“Sada nam predstoje razgovori sa Vladom Republike Srpske, kao i Gradom Banjaluka od kojih očekujemo podršku u organizaciji. Nema sumnje da ćemo biti odlični domaćini i ovog puta i da ćemo svima dokazati da se u Banjaluci i Republici Srpskoj vodi računa o osobama sa posebnim potrebema”, dodao je Umičević.

Inače, dugogodišnji član KKI “Vrbas“ i njen kapiten Igor Ignjatović kao koordinator je u stalnom kontaktu sa ljudima iz IWBF. Ono što je još poznato, a to je, da će komesar lige biti Luc De Knock iz Holandije.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar