VIŠESTRUKI ŠAMPION BIH SPREMAN: KKI “Vrbas” kreće u pohod ka novim trofejima

0
258

Utakmicom prvog kola Premijer lige BiH u košarki u kolicima koju igraju protiv „Sane“ u nedjelju, 23. oktobra u Sanskom Mostu sa početkom u 13 časova, igrači Košarkaškog kluba invalida (KKI) „Vrbas“ kreću u pohod ka novim trofejima.

“Igrači su spremni za novu premijerligašku sezonu u koju ulazimo sa ciljem da ponovo budemo najbolji. Respektujemo našeg protivnika iz Sanskog Mosta, ali smo svi ubijeđeni da ćemo pobjedom otvoriti novu premijerligašku sezonu u kojoj smo već osam godina šampioni”, izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.

Već 5. novembra startuje i regionalna NLB liga, a prvo kolo biće odigrano u Zagrebu gdje će KKI „Vrbas“ igrati sa odgovarajućom selekcijom Slovenije.

“I tu su nam šampionske ambicije, a već na premijeri pokazaćemo da imamo kvalitet za titulu. Osim toga moram istaći da već sada razmišljamo i o organizaciji „Evrolige 1“ koja treba da se odigra u martu 2023. godine u našem „Boriku“. Za sve to trebaće nam i novčana podrška, jer samo za učešće u NLB ligu moramo da platimo kotizaciju u iznosu od 1.100 evra, za „Evroligu 1“ 2.000 evra, a za Premijer ligu BiH 600 evra”, dodao je Umičević.

Predsjednik najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Republici Srpskoj, BiH i regionu pohvalio se činjenicom da su u međuvremenu uspjeli nabaviti potrebne rezrevne dijelove, kao i dvoje novih sportskih kolica.

“Ono što želim posebno da apostrofiram, a to je, da u novi takmičarski ciklus ulazim sa dvoje novih kolica koje smo dobili od predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića. Koristim priliku da im se još jednom zahvalim na tome, jer je to za nas velika stvar, pogotovo kada se zna da su sportska kolica izuzetno skupa”, zaključio je Umičević, koji je značajan dio svog života posvetio volonterskom radu u sportu, i jedan je od najvećih donator sporta, kako lično tako i putem Tvornice obuće “Bema” kojom upravlja sa velikim uspjehom.

(N.Sp.)

Ostavite komentar