VIŠKOVIĆ O “ALUMINI”: Kompanija od strateškog značaja za Srpsku, proizvodnja veća od 200 miliona KM

0
216

Fabrika glinice “Birač” u Zvorniku, odnosno “Alumina” od strateškog je značaja za Republiku Srpsku, proizvodnja ove Fabrike veća je od 200 miliona KM i namijenjena je izvozu, rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković poslanicima u Narodnoj skupštini.

“Prošlu godinu su radili pozitivno i imali više od pet miliona KM dobiti, a broj zaposlenih je viši od 1.500.  Privredni sud presudio je u korist `Alumine` što znači da su hipoteke bile nezakonite. Takva presuda je od izuzetnog značaja jer kompaniji daje prostor za dalji razvoj i znači da Fabrika više nije ugrožena”, rekao je Višković odgovarajući na poslanička pitanja.

Konstantin Vasić, poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao je da sve procjene ukazuju na kvalitetno poslovanje kompanije, te da Republika Srpska takav gigant ne bi trebalo da ostavi bez permanentne kontrole.

„Kako nam se ne bi ponovile greške, ovakav poslovni gigant sa našeg područja ne smijemo ostaviti bez permanentne kontrole. Sa takvim postupcima, zbog značaja „Alumine“ za regiju, ali i cijelu Republiku Srpsku bili bi zadovoljni i stanovnici i njeni radnici“, zaključuje Vasić.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar