VJOSA OSMANI: Ako Vojska Srbije pokuša da uđe na Kosovo, čekaće je Armija SAD

0
230

Predsjednica samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da će se Vojska Srbije, ukoliko pokuša da pređe administrativni prelaz sa Kosovom, suočiti sa vojskom Sjedinjenih Američkih Država.

Ona je to rekla novinarima, odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenosi Radio-televizija Crne Gore, pozivajući se na agenciju Tanjug, koja prenosi Gazetu Express.

Vojska Srbije, navela je Osmani, Rusiju vidi kao svog glavnog saveznika u pogledu vojne saradnje, ali i politike, te da to otvoreno pokazuju.

To se, tvrdi, videlo na primeru vojnih vežbi, jer je Srbija – dok su zemlje u regionu sprovodile vežbu “Defender Europe 21” zajedno sa NATO-om i SAD-om – organizovala vojne vežbe sa Rusijom.

„Nisam sigurna šta Beograd ima na umu kada je reč o retorici, ali jedno dobro znam – ako pređu granicu sa Kosovom, susrešće se sa vojnicima iz SAD i drugih članica NATO-a. Nismo sami i Srbija to dobro zna. Jednom su to pokušali 1999. godine. Mislim da neće hteti da pokušaju ponovo“, rekla je Osmani.

Govoreći o dijalogu, Osmani kaže da se zna šta Kosovo očekuje od njega, a to je uzajamno priznanje.

(RTCG)

Ostavite komentar