Vlada Srpske pokrenula proceduru osnivanja Direkcije za investicije

0
205

Vlada Republike Srpske juče je na 146. sjednici pokrenula proceduru osnivanja Direkcije za investicije, koja bi trebalo da počne sa radom u 2022. godini.

S ciljem formiranja Direkcije, Vlada Srpske je utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o republičkoj upravi i po hitnom postupku, uputila ga je Narodnoj skupštini Republike Srpske na razmatranje.

„Direkcija za investicije koncipirana je kao svojevrstan servis za domaće i strane investitore, odnosno kao „adresa“ na kojoj će potencijalni investitori ostvariti sve potrebne kontakte u vezi s pokretanjem poslovanja u Republici Srpskoj“, rečeno je iz Vlade Srpske.

Kako su naveli, Direkcija za investicije omogućiće investitorima da na jednom mjestu dobiju sve potrebne informacije u vezi sa poslovanjem, te će posredovati u dobijanju svih dozvola u lokalnim zajednicama potrebnih za pokretanje poslovanja.

„Direkcija će zapošljavati profesionalce iz raznih oblasti, koji će, u svakom momentu, i bilo gdje na terenu, biti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima. Osim podrške investitorima, Direkcija će imati zadatak i da analizira propise, te da Vladi Republike Srpske i resornim ministarstvima, ukaže na eventualnu mogućnost pojednostavljivanja određenih propisa“, kazali su iz Vlade Srpske i dodali da će na osnovu takvih sugestija Direkcije, Vlada interventno djelovati u pravcu izmjene tih propisa, s ciljem olakšavanja poslovanja.

(A.M.)

 

 

 

Ostavite komentar