VUČIĆ SE IZVINIO STEVANDIĆU: “Napravio sam gaf, nisam primijetio da mi je pružio ruku”

0
218

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, uputio je danas izvinjenje Nenadu Stevandiću, poslaniku u Parlamentu BiH i predsjedniku Ujedinjene Srpske, zbog toga što je, kako kaže, napravio gaf i nije primjetio da mu pružio ruku prilikom proslave Dana srpskog jedinstva.

Proslavi, koja je održana Savskom trgu u Beogradu, prisustvovao je državni vrh Srbije i rukovodstvo Republike Srpske, a malu neprijatnost doživio je Nenad Stevandić.

Na njegovu pruženu ruku, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije odgovorio.

Svečanost se održavala ispred spomenika Stefanu Nemanji.

Tamo su se „postrojili“ članovi visoke delegacije Republike Srpske, među kojima je bio i Stevandić.

U trenutku kad im je prišao predsednik Srbije, rukovao se sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem. Međutim, kad je došao red na Nenada Stevandića, Vučić je samo mahnuo, tako da je njegova ispružena ruka ostala bez stiska.

Stevandić je izjavio da se zahvaljuje predsjedniku Srbije, naglasivši da je iznenađen na šta sve stigne da obrati pažnju, i to iz Istanbula. A najviše mu je, dodaje lider US, zahvalna kćerka Ana, “koja se potrese kad joj napadnu tatu”.

Stevandić je takođe rekao da zna razloge harangi i podmetanja, ali i kako s njima da se nosi, zaključivši da se on rukovao mnogo puta do sada s predsjednikom Vučićem, i da će u budućnosti tako nastaviti.

(Srpskainfo)

Ostavite komentar