Vukan, politički isprdak

0
184

Nebojša Vukanović, bivši novinar i sadašnji šef političke grupacije koju je nazvao nešto kao “narod, pravda i red”, može se prosto opisati sa dvije riječi – politički isprdak! I ništa više od toga.

Da biste se ozbiljno bavili politikom treba da imate jasan sadržaj, ideološki, nacionalni, ekonomski ili socijalni program – šta nudite glasačima?

Pitanje je šta na političkoj sceni nudi Vukanović? Ništa ozbiljno.

Javni nastupi na kojima gradi političku platformu imaju jednostavnu matricu zasnovanu na uvredama, klevetama i jeftinim spinovima kako su svi lopovi, prevaranti i štetočine, samo je on – bezgrešan.

Vukanović nije narodni tribun, kako voli da mu se obraćaju novinari, jer je prilično neobrazovan, asocijalan, ali i agresivan u komunikaciji.

Njegov rječnik je ograničen na nekoliko fraza koje izgugla prije obraćanja u Narodnoj skupštini ili na pres-konferencijama.

Politički nepismen, opšte obrazovanje mu se zasniva na guslarskim pjesmama, a završi Gorskim vijencem, za kojeg se sa sigurnošću ne zna da li ga je pročitao, ali voli da citira Njegoša.

Sam je sebe uvjerio da je veoma bitan, da se svijet vrti oko njega i njegovog bloga.

Takav kakav je, nespreman da prihvati kritiku za svoj javni rad, ne želi da sasluša druge ili da nauči nešto, Vukanović u budućnosti ne može napraviti ozbiljniju stranačku organizaciju koja bi trebalo da preraste u opozicionu “udarnu pesnicu”.

Ta njegova politička ambicija da se nametne kao lider opozicije u Republici Srpskoj završiće baš kao i njegova politika – kao isprdak. Koji nekad zasmrdi malo više i traje koji sekund duže, ali opet taj smrad nestane, kao da ga nikad nije ni bilo.

(N.Sp.)

Ostavite komentar