Za primjer drugima: “Bema” i ove godine proizvodi povrće iz svojih plastenika

0
284

U Tvornici obuće „Bema“ Banjaluka, na čijem je čelu tehnički direktor Marinko Umičević, je kao i prethodnih godina, završena sadnja povrća u plastenicima koje se koristi za ishranu radnika u restoranu fabrike.

U izjavi za banjaluka.net, Umičević, koji je bezbroj puta do sada pokazao da vodi računa o zdravlju svojih radnika, je rekao je da se ova sadnja u plastenicima u krugu fabrike pokazala kao vrlo korisna i rentalbilna. Prema njegovim riječima, prije same sadnje su izvršili pripremu zemljišta, pođubrili, a zatim posadili paradajz volovsko srce i papriku baburu.

“I ove godine se vodimo motom ‘Motiku u ruku, nahranimo Banjaluku’, u našem slučaju nahranimo “Bemu“.  Na ovaj način vodimo računa o ishrani radnika, kojima osiguravamo domaću hranu. Apelujemo i na sve ostale da se vode našim primjerom, jedan plastenik od pet kvadrata je čudo , može da prehrani dvije tri porodice, potrebna je samo volja”, dodao je Umičević.

Kako je istakao, Tvornica obuće „Bema“ će Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrevrede RS uputiti molbu za donaciju još jednog plastenika, kako bi u narednom periodu proizvodnju podigli na viši nivo.

I u ovom slučaju, “Bema” koju sa velikim uspjehom vodi Umičević, pokazuje visok nivo odgovornosti prema svojim radnicima, a što bi trebali slijediti i drugi koji su u mogućnosti.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar