Marinko Umičević upozorava: Vrijeme je za ozbiljnu analizu izbora u Banjaluci

0
210

Marinko Umičević, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka i član Senata Republike Srpske, te tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, poručio je da je došlo vrijeme da se podvuče crta i da se izvrši ozbiljna analiza izbora u Banjaluci, odnosno da bi Gradski odbor SNSD-a i predsjednik stranke trebalo da izvuku pouke iz izbornog rezultata u Banjaluci.

“Hvala dragom Bogu da su prošli i ovi izbori. Možda je puno da predizborna kampanja traje mjesec dana, možda bi treba tražiti da se izbori na svim nivoima održavaju u isto vrijeme, jer svake dvije godine imamo izbore, ovo je više neizdrživo, skupo i trošimo ljude”, rekao je Umičević i dodao da smo se svi tokom kampanje naslušali svakakvih nerealnih obećanja. Naveo je primjer da je bilo izjava da će prosječna plata biti 1.800 KM, a da ne treba ni raditi, da će penzije biti 100 odsto uvećane.

“Puna su usta bila srbovanja, ja sam se naježio i crkao od smijeha koliko ljudi srbuju, a kad pogledaju iza sebe šta su uradili za Republiku Srpsku? Ništa, radili su samo za sebe. Bio sam kandidat na pet izbora, na četiri sam prošao kao odbornik Skupštine grada Banjaluka. Tokom izbora za prošli saziv Parlamenta BiH osvojio sam 23.000 glasova, a nisam izabran. Moj prijedlog će da bude da niko ne može biti ni ministar, ni direktor javne ustanove ako bar jednom nije bio kandidat na izborima. Pa da vidi šta znači kad ti neko svojim mandatom donese mjesto direktora, a ti se ne udostojiš ni da se aktivno uključiš u izbornu kampanju, dok mnogi ne izađu ni na glasanje”, poručio je Umičević ističući da se Banjaluka ponovo osramotila po pitanju SNSD-a. Prema njegovim riječima, došlo se u situaciju da drugi moraju da vade kestenje zbog Banjaluke.

“Dosta je guranja pod tepih stanja u Banjaluci. Trebala bi se podvući crta i sve analizirati pa i nekima se zahvaliti na saradnji. Ja od stranke nisam dobio ništa niti mi treba, ali smatram da je ovakvo stanje u Banjaluci prešlo svaku mjeru. Iz svega ovoga gradski odbor i predsjednik bi trebalo da izvuku pouke, jer eto novih izbora vrlo brzo. Biće teško vratiti Banjaluku, ali ne i nemoguće”, dodao je Umičević.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar