Građanski pokret „Mi možemo“: Bićemo nosilac neophodnih promjena

0
254

Građanski pokret „Mi možemo“, biće nosilac promjena koje su više nego ikada potrebne crnogorskom društvu, poručeno je na pres konferenciji tog pokreta.

Jedan od osnivača građanskog pokreta „Možemo zajedno“, Dragica Perović Ivanović, saopštila je da na društvenoj sceni postoje od 2003. godine kada su kao grupa građana počeli da se bave društvenim problemima i da organizuju akcije: pomoći socijalno ugroženima, ekološke, kulturne…

„U fokusu našeg rada uvjek bio je čovjek, a kako se naš pokret u ovom dugom periodu razvijao vidjeli smo da možemo da uradimo mnogo toga, i zato smo odlučili i da formalizujemo njegovo postojanje“, kazala je Perović Ivanović.

Ona je istakla da cilj nije bio da budu medijski vidljivi, već da svojim aktivnim djelovanjem pomognu da crnogorsko društvo postane bolje i ljepše mjesto za život.

„Od 2020. godine formalno djelujemo kao veliki građanski pokret koji u svom sastavu ima inženjere, sociologe, psihologe, zanatlije, ljekare, profesore, poljoprivrednike, domaćice…Među nama su Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, Romi, i upravo te razlike koje su među nama daju nam snagu“, kazala je Perović Ivanović.

Istakla je da će pokret ići na parlamentarne izbore jer mogu ponuditi rješavanje svih društvenih problema koji su u Crnoj Gori sve više izraženi.

Govoreći o Programu istakla je sljedeće: „Pomenuću segment zdravstva gdje možemo sprovesti kompletnu reformu zdravstvenog sistema koji se sve više urušava. Mi želimo da izgradimo zdravstvo u čijem će centru biti pacijent, a ne lični interes“, poručila je ona.

„Mi nudimo i možemo da ponudimo nove ljude za novo vrijeme, ljude koje su spoj iskustva i mladosti“, zaključila je Perović Ivanović.

Predstavnik Pokreta Mi Možemo, Predrag Malešić, kazao je da je jedan od razloga što se priključio pokretu taj što nije zadovoljan u kom pravcu ide Crna Gora.

„Entuzijazam ljudi iz Pokreta, njihove ideje i lična zalaganja mogu pružiti nešto novo Crnoj Gori, mogu pomoći građanima i našu državu napraviti boljom i pristojnijom zemljom za život“, rekao je Malešić.

„Kasnimo sa izgradnjom Tehnološkog parka, velika je razlika između onog što crnogorsko tržište rada nudi i obrazovanja koje dostupno….Napomenuo bih i razvijanje kreativnih industrija i digitalne transformacije kako bi građanima mogli da ponudimo kvalitetan kulturni sadržaj“, istakao je Malešić.

Predstavnica Pokreta, Mirel Radić, rekla je da se priključila pokretu jer Crna Gora zaslužuje društvo bez podjela.

„Želimo građansku državu u kojoj neće biti podjela prema naciji i vjeri, odvojenost crkve od države, jednake šanse za sve, zemlju iz koje mladi neće biti prisiljeni da odlaze u instranstvo“, kazala je Radić.

Istakla je da su u programu pokreta izgradnja čvrstih institucija koje daju jaku državu koja će biti servis građanima i koja neće imati neizanteresovanu administarciju.

„Pozivamo sve da nam se pridruže jer su političke stranke otuđile od građana. Politiku treba vratiti građanima. Želimo da uključimo građane u odlučivanje i zajedno stvorimo novu politiku u službi javnog interesa“, poručila je Radić.

Ostavite komentar