Dodik sa Grbićevom: Obišao veliku scenu Narodnog pozorišta i najavio podršku od milion KM

0
29

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sa direktorkom ove ustanove Dijanom Grbić.

Prije sastanka Dodik je obišao veliku scenu čije je renoviranje u toku.

Dodik je najavio da će naredne godine iz sredstava Kabineta predsjednika milion KM biti izdvojen za podršku Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Dodik je naglasio da će ova institucija kulture imati podršku republičkih institucija kako bi mogli da nastave sa investicijama.

– Danas ovdje vidimo jednu funkcionalnu priču, bez obzira što je ova zgrada napravljena prije gotovo 100 godina. Velika stvar je da se nakon 50 godina mijenja scena, odnosno daske, stavlja se najbolji kvalitet domaćeg drveta. Ovdje je još mnogo posla i mi ćemo biti podrška tim naporima – istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je zagovornik da se gradi sasvim nova funkcionalna zgrada za institucije kulture.

Direktor Narodnog pozorišta Dijana Grbić istakla je da je ovo najstarija i najvažnija kulturna institucija Republike Srpske, u kojoj je u toku rekonstrukcija pozorišnih scena.

Grbić je navela da je tokom sastanka ukazala na probleme u samoj kući, ali i na sve ono što je Narodno pozorište u tehničkom smislu uspjelo da uradi oslanjajući se i na pomoć Vlade, ali i sponzora i prijatelja pozorišta.

Ostavite komentar