DEMASKIRANA JOŠ JEDNA DRAŠKOVA PREVARA: Satirični tekst građanima plasira kao istinu

0
511

Izvjesni korisnik društvenih mreža pod pseudonimom Dax  2023. godine objavio je satiričan tekst u kojem je tvrdio da se u Banjaluci besplatno dijeli gorivo kako bi se ljudi vozikali automobilima i stvarali saobraćajni kolaps.

U tom tekstu Dax je naveo da je cilj ove akcije bio da se za saobraćajne gužve okrivi gradonačelnik Draško Stanivuković, dok je iza svega navodno stajao njegov politički rival, predsjednik banjalučkog SNSD Vlado Đajić.

Iako je bilo očigledno da je riječ o satiri, danas, godinu dana kasnije, Stanivuković i njegove pristalice prenose ovu vijest kao autentičnu i pravu.

Na društvenim mrežama i u nekim medijima, ova lažna vijest se koristi kao argument protiv SNSD-a , uprkos tome što je evidentno da je riječ o izmišljenoj priči.

Građani Banjaluke, treba da se zapitaju koliko su sigurni u gradu koji vodi ovako izopačen um? Da li bi i jedan ozbiljan i normalan gradonačelnik širio takve dezinformacije i zloupotrebljavao satirične sadržaje u političke svrhe?

Više je nego očigledno da nakon svih neuspjelih pokušaja da prevari građane, prvo sa besplatnim placevima, a potom i tzv.  neupotrebljivim “Karticama prijateljstva” u ovoj kampanjih Stanivuković traži izlaz i spas, te da za to ne bira svedstva. Snima se sa groblja, a sada i satirični sadržaj pokušava da predstavi kao istinu.

Ostavite komentar