Skandalozna zloupotreba podataka: Porodice palih boraca i banjalučke stipendiste zovu i vrbuju

0
13

Porodice poginulih boraca i stipendisti grada Banjaluka od juče su žrtve zloupotrebe njihovih podataka, što su shvatili kada su sa fiksnih telefonskih brojeva dobijali pozive.

Redakciji ATV javili su se članovi porodica poginulih boraca i stipendisti grada Banjaluka, ogorčeni zbog načina na koji su vrbovani da dođu na nekakva predavanja, za šta im je čak obećana i dnevnica.

Kažu, cilj tih poziva je jasan – vrbovanje za siguran glas za kandidata PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića

Pozive su dobijali sa najmanje dva fiksna telefonska broja, 051 / 303- 310 i 051 / 981 – 956. Prvonavedeni broj pripada banjalučkom Udruženju građana “Perpetuum mobile institut za razvoj mladih i zajednice”, dok drugi broj ne postoji zaveden u imeniku, ni pod pravnim ni pod fizičkim licima. Više puta smo pokušavali da pozovemo broj kako bi saznali kome pripada, ali svaki put je linija bila zauzeta.

S obzirom na to da su pozivi upućeni sa brojeva civilnih organizacija, tj. udruženja građana, zloupotreba je samim tim veća i neophodno je postaviti pitanje otkud njima privatni brojevi članova porodica palih boraca i stipendista.

Ostavite komentar