Politička kampanja preko mrtvih: Stanivuković, pod kritikama porodica poginulih boraca

0
19

Odluka Draška Stanivukovića, da noć uoči izbora osvijetli Centralno spomen obilježje palim borcima, bojama trobojke izazvala je burne reakcije, posebno među porodicama poginulih boraca. Ovaj čin je neprimjeren i uvrjedljiv, jer je Stanivuković iskoristio spomenik za vlastitu političku promociju.

Kritike koje su uslijedile, uključujući i komentar sestre poginulog borca, ukazuju na duboko nezadovoljstvo i osjećaj izdaje među građanima. Korištenje spomenika koji bi trebalo da bude mjesto pijeteta i sjećanja, u političke svrhe, krajnje je nepoštovanje prema onima koji su dali svoje živote za ovu zemlju!

Stanivuković je inače poznat po svojim beskrupuloznim metodama kako bi sebe ispromovisao, jer da ima i mrvu zdravog razuma i empatije ,trebalo je da bude svjestan osjetljivosti tema koje se tiču ratnih stradanja i pokazati više poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama.

Na koncu, ovakvi incidenti podsjećaju nas na važnost etičkog ponašanja u politici i potrebu za odgovornim liderstvom koje će raditi u interesu svih građana, a ne samo za vlastitu promociju.

Ostavite komentar