“ALUMINA”: Prijem za porodice poginulih radnika fabrike

0
194

U kompaniji „Alumina“ iz Zvornika danas je, povodom 6.oktobra – Dana Fabrike, organizovan prijem za porodice poginulih radnika u proteklom ratu. Porodicama 36 poginulih radnika obratili su se pomoćnik direktora za tehnička pitanja Zoran Obrenović i predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Radenko Smiljanić.

Predstavnici poslovodstva i sindikata su istakli da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da ni oni, a ni njihove porodice, nisu zaboravljeni.

Obrenović je upoznao članove porodica poginulih radnika sa aktuelnim stanjem u „Alumini“, ističući rezultate koja je kompanija ostvarila u proteklom periodu, ali i probleme i teškoće sa kojima se suočava, kao posljedica neriješenog statusa fabrike nakon uvođenja stečaja prije devet godina.

– U proteklom periodu napravili smo dosta dobrih poteza, 2013. godine donijeli smo strateški plan razvoja, bez koga fabrika ne bi mogla da opstane. Rezultati su pokazali da smo dobro procijenili tržište, bilo je na tom putu i ograničenja, koja su nas vukla nazad, ali smo, uprkos svemu, napravili perspektivnu kompaniju sa velikim mogućnostima daljeg razvoja – rekao je Obrenović, pojašnjavajući da sve što je do sada građeno i urađeno, treba da bude putokaz za naredni period u ostvarivanju ciljeva koje ova fabrika ima.

Smiljanić je naglasio da porodice poginulih radnika zaslužuju posebno poštovanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku. On je rekao da „Alumina“, kroz svoje društveno odgovorno ponašanje i poslovanje, vodi računa o ovim porodicama i njihovim nasljednicima, te da je u proteklo vrijeme učinila značajne napore na poboljšanju njihovog statusa.

Smiljanić je naglasio da borba za nove proizvode, za nove pogone i nova radna mjesta, takođe predstavlja jedan vid patriotizma.

– Mi se svojim radom borimo da zadržimo narod na ovim prostorima. Ako su članovi porodica naših radnika dali svoje živote za Republiku Srpsku i ovu fabriku, smatramo da naš rad predstavlja jedan vid duga koji mi vraćamo prema tim ljudima, našim saborcima – istakao je Smiljanić.

Porodice poginulih radnika izrazile su zahvalnost menadžmentu i sindikatu „Alumine“ na naporima koje preduzimaju na zapošljavanju njihovih članova, kao i na raznim vidovima pomoći, koja ne izostaje.

Porodice poginulih radnika sa predstavnicima sindikata i rukovodstva kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje u krugu fabrike. Pomen poginulim radnicima služio je DragišaTomić, sveštenik crkve Sveta velikomučenica Marina iz Čelopeka.

U Centralnom restoranu organizovan je zajednički ručak. Porodicama poginulih radnika uručen je novčani iznos od po 200 KM.

Ostavite komentar