BANJAC U UGLJEVIKU: Formiran Inicijativni odbor Narodne partije Srpske

0
230

Narodna partija Srpske /NPS/ formirala je danas Inicijativni odbor u Ugljeviku za čijeg je povjerenika izabran Dragiša Vidaković.

Formiranju odbora prisustvovao je predsjednik NPS Darko Banjac, koji je najavio formiranje stranačkih odbora u Višegradu, Foči, Gradišci, Kotor Varošu i drugim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj.

“Nastavili smo rad na formiranju odbora nakon praznika i do kraja januara formiraćemo još 10 odbora”, rekao je Banjac novinarima i kao cilj naveo izbornu skupštinu NPS-a u maju, na kojoj će biti formirani svi organi stranke.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS u Ugljeviku Dragiša Vidaković rekao je da imaju dva odbornika u lokalnoj skupštini i da je partiji pristupilo 98 odsto članstva iz Demokratskog narodnog saveza /DNS/.

“Bavićemo se potrebama građana Ugljevika na istim politikama na kojima smo dobili glasove, za unapređenje svih segmenata života naših građana”, najavio je Vidaković i dodao da Inicijativni odbor ima 30 članova.

Jedan od osnivača NPS-a Diko Cvijetinović, koji je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da su u Izbornoj jedinici šest formirani odbori partije u Bijeljini, Brčkom, Šamcu, Donjem Žabaru i Loparama.

Cvijetinović je izrazio uvjerenje da će NPS biti važan politički faktor i da će imati dobre rezultate u radu i na izborima 2022. godine, te najavio da će nastaviti da rade u interesu građana Republike Srpske.

“Naš izlazak iz DNS-a bio je iznuđen od pojedinih ljudi koji su imali drugačije poglede na politiku i zato ćemo nastaviti da sprovodimo politiku koja je dobila glasove građana”, rekao je Cvijetinović.

(Srna)

Ostavite komentar