Banjaluka rekla svoje: Marinku Umičeviću nagrada za životno djelo

0
436

Marinko Umičević, ugledni privrednik, sportski radnik, priznati humanitarac i iznad svega veliki čovjek, dobitnik je nagrade za životno djelo za 2020 godinu, a koje se dodjeljuje u sklopu Izbora najboljih sportista Grada Banjaluka.

Nema sumnje da je Stručni žiri donio pravednu odluku, jer se radi o čovjeku koji je odgovorna osoba koja pomaže gotovo 30 sportskih klubova u gradu na Vrbasu. Izuzetan je sportski radnik koji može da posluži za primjer drugima i čega god se prihvatio ostavio je iza sebe istinske rezultate i dubok trag.

“Zahvaljujem se ljudima koji su me predložili za ovo laskavo priznanje, ali i ljudima koji me stalno zovu i čestitaju. Nisam ni svjestan koliko je to bitna i velika nagrada, i zaista se svima najiskrenije zahvaljujem. Želim da kažem da ću se i dalje truditi da radim kao što sam i dosad radio za dobrobit sporta i sportista, i moramo svi da se borimo za bolje sutra sporta Banjaluke”, rekao je Umičević u izjavi za Banjaluka.net.

Inače, važno je naglasiti kako Marinko Umičević obavlja nekoliko značajanih sportskih funakcija. Tako je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske kojeg je preporodio, a ujedno je prvi čovjek Rukometnog saveza BiH i za njegovog mandata „A“ muška reprezentacija BiH je izborila plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu. Pored toga, Umičević je i predsjednik Saveza košarke u kolicima Republike Srpske, prvi čovjek Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ koji je najtrofejniji klub na ovim prostorima, pa možda i šire. Takođe, potpredsjednik je RK Borac m:tel, član Upravnog odbora Kuglaškog kluba Borac i Bokserskog kluba Slavija, dok je član Olimpijskog komiteta BiH i predsjednik komisije za marketing. Uz sve to Umičević je učesnik mnogobrojnih humanitarnih manifestacija.

Kada se sve ovo sagleda, treba biti realan i reći da je Marinko Umičević potpuno zaslužio nagradu za životno djelo u svojoj Banjaluci, u kojoj je i tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” koja zapošljava 1 radnika u Banjaluci, i koja je privredni gigant koji je postao istinski simbol grada na Vrbasu.

(N.Sp)

Ostavite komentar