“Bema” i Umičević opet pokazuju odgovornost: Godina u znaku zdravlja radnika

0
235

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu uspješni privrednik i poznati humanista, tehnički direktor Marinko Umičević, obezbjedila je kompletne preventivne ginekološke preglede za svoje radnice u ovoj godini, ali i niz drugih preventivnih pregleda za sve radnike “Beme”, sa ciljem očuvanja zdravlja zaposlenih.

Ovim veoma humanim I nadasve odgovornim potezom, “Bema” i Umičević su po ko zna koji put pokazali da misle na svoje radnike, prije svega na njihovo zdravlje, čime je nastavljeno skoro dvodecenijesko društveno odgovorno poslovanje ovog privrednog giganta.

U izjavi za banjaluka.net, Umičević je rekao da su radnice „Beme“ krenule na kompletne ginekološke preglede koje je “Bema” organizovala u saradnji sa Specijalističkim centrom „Alivia“.

“Pregled obuhvata antropijsko mjerenje, preventivni ginekološki pregled, ginekološki uzv pregled i papa nalaz i radnice su veoma zadovoljne odnosom prema njima. Zamolio sam da se odnose prema našim radnicama kao prema ministricama, jer one i jesu “Bemine” ministrice.

Želim da javno pohvalim Specijalistički centar „Alivia“ i doktora Dejana Pejića, ginekologa akušera, jer su radnice naišle na izuzetno lijep prijem i stručan pregled”, rekao je Umičević.

On je izrazio i zadovoljstvo brojem radnica koje su se prijavile za preventivni ginekološki pregled, te očekuje da će iduće sedmice početi pregledi radnica Tvornice obuće „Bema“ u Mrkonjić Gradu.

“Nadamo se da će sve proći dobro, jer jednostavno osjećamo potrebu i obavezu da im priuštimo taj pregled”, rekao je Umičević i opet potvrdio da se radi o odgovornom privredniku i čovjeku velikog srca koji misli na svoje radnike i spreman je u svakom trenutku da pomogne, što je pokazao nebrojeno puta do sada.

Takođe, Umičević je dodao da planiraju da u vrijeme obilježavanja Dana borbe protiv melanoma organizuju dermatološki pregled za radnike, jer je preventiva izuzetno važna, dok je za jesen planirano da za radnice “Beme” bude organizovan preventivni klinički pregled dojki i mamografija.

“Za radnike tvornice obuće „Bema“ ćemo u novembru, koji je mjesec borbe protiv karcinoma testisa i prostate, organizovati preventivne urološke preglede, tako da će cijela ova godina biti posvećena zdravlju naših radnika”, zaključio je Umičević i još jednom svima dao pozitivan primjer dobrog i brižnog odnosa prema radnim kolegama, koji bi svakako svi trebali slijediti.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar