Biković: U srijedu sam u Banjaluci

0
339

Svečana premijera nastavka najgledanijeg regionalnog kino hita „Južni vetar 2: Ubrzanje“ reditelja Miloša Avramovića biće održana 10. novembra u Banjaluci, a prisustvo na premijeri najavio je i glumac Miloš Biković.

Biković je izjavio da je Banjaluka dio planirane turneje.

„10.novembra dolazimo u Banjaluku. Banjaluka je zacrtana u našoj ruti kao jedna od najvažnijih destinacija“, istakao je Biković.

Biković, jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, rekao je za Banjaluka.net da je zahvalan na tome što ima mogućnost da radi ono što voli.

„Ne mogu da kažem da je svaki moj projekat i svaka moja uloga bio pogodak, ali volim da radim nešto novo. Karijeru sam počeo u sportskoj melodrami, a u Rusiji sam uglavnom prepoznat kao glumac iz komedije. Takođe produciram srpske i rusko-srpske projekte, pa na neki način povezujem te dve svoje karijere. Vodim dosta rastrzan život, ali zaista uživam, pa mi ni umor ne pada toliko teško“, kaže Biković.

On se osvrnuo i na producentsku kuću Archangel studios čiji je suvlasnik, istakavši da rade i animirane filmove, te da je nedavno u posjeti Srbiji bio i holivudski glumac Džoni Dep.

„Zahvaljujući projektu koji radimo u saradnji sa Italijanima i Holivudom u Beograd je došao i Džoni Dep, tako da je aktivno dosta stvari trenutno u Beogradu i Srbiji“, rekao je on.

Prema Bikovićevim riječima, filmska industrija u Srbiji je dobila jednu vrstu novog zamajca.

„Tu su projekti kao što je Toma, Južni vetar, pre toga je bilo nekoliko takvih hitova. Retkost je da imamo dva takva hita u jednoj godini. Nadam se da ćemo doći do toga da svake godine imamo takvu situaciju, a za to je potrebno da se snima“, kaže on.

Gostovanje u dijaspori ovom popularnom glumcu mnogo znači.

„Naša dijaspora su rasuti biseri, a kultura ima mogućnost da te bisere okupi, da sačuva taj identitet. Za Srbiju rasejanje našeg naroda može da bude tragedija, ali ako se pravilno odnosimo prema dijaspori i ako sama dijsapora to shvati onda je to velika prednost Srbije i veliki plus za nas. Nismo izgubili ljude koji su otišli iz zemlje nego ih čuvamo van naših granica“, kaže Biković.

(Banjaluka.net)

 

 

Ostavite komentar