BRANKA KATIĆ U GLAVNOJ ULOZI: Počelo snimanje pete sezone”Ubica mog oca”

0
215

Posljednjih dana stare godine, u Trećoj beogradskoj gimnaziji, ekipa popularnog serijala „Ubice mog oca” ubrzano je snimala nove epizode pete sezone.

U učionici, koja je za potrebe snimanja pretvorena u režiju, veoma je živo. Svi, sa rediteljkom Mašom Nešković i scenaristkinjom Natašom Drakulić na čelu, bez imalo tenzija se detaljno dogovaraju kako će izgledati scena četvrte epizode, piše Blic.

“Upravo se snima scena kada razredni starješina saopštava ostatku odjeljenja da je jedan od njihovih drugara počinio samoubistvo. Ovo je vrlo teška i emotivna scena i pažljivo je treba odraditi. Profesora igra Slobodan Ljubičić, prvak užičkog Narodnog pozorišta. Drago mi je što su kroz „Ubice” prošli mnogi glumci širom Srbije i što će šira publika upoznati i ovog velikog i vrsnog glumca. Inače, Gaga (Predrag Antonijević, prim. aut.) i ja konstruisali smo taj dio na osnovu, nažalost, istinitih događaja i u saradnji s relevantnim ljudima kojima ovom prilikom zahvaljujem na pomoći. Teška je tema, bolna i opet, nažalost, svakodnevna. Verbalno, socijalno, sajber, fizičko – ova štura tipologija vršnjačkog nasilja ipak ne može da obuhvati svu strahotu kada se ono desi. Najstrašnije je kad se radi o samoubistvu mladih ljudi”, priča Nataša Drakulić.

Kako su već gledaoci navikli, svaka sezona „Ubica” ima značajna glumačka pojačanja.

“Nikada nam se nije desilo da nas je neko koga smo zvali odbio, tako da je ove sezone centralno pojačanje u vidu Branke Katić, Petra Božovića, Zorana Cvijanovića, Gorana Šušljika, Tanje Pjevac, ali biće još iznenađenja. Glavni akteri su uglavnom studenti druge i treće godine fakulteta koji igraju ove mlade ljude i oni će nositi ovu petu sezonu”, otkriva scenaristkinja.

Na pitanje koga će tumačiti Branka Katić, Drakulićeva zagonetno odgovara da ona igra glavnu ulogu u tematskoj centralnoj priči i da zasad samo toliko može da otkrije.

Snimanje novog ciklusa je počelo 18. decembra, a planirano je da će trajati do kraja marta. Premijerno prikazivanje dvanaest novih epizoda je planirano na kanalu Superstar TV.

“Zbog svih okolnosti oko virusa korona kasnili smo s početkom snimanja. Ja sam na ovom scenariju radila najduže od svih sezona ‘Ubica’, otprilike oko godinu dana, i to baš zbog aktuelnosti. Možda mi je životno ovo najteža sezona zato što je veoma teška tema. Međutim, po odzivu glumaca, entuzijazmu ekipe i uprkos svim okolnostima, vjerujem da ovim ciklusom nešto možemo i da promijenimo kada je vršnjačko nasilje u pitanju”, rekla je scenaristkinja.

U susjednoj učionici se snima scena za scenom, a učenici koje tumače Sara Simović, Mladen Lero i Milena Dautović strpljivo čekaju instrukcije rediteljke.

“Igram srednjoškolku Dajanu Nikolić koja je sa pojedinim drugarima iz odjeljenja upletena u nešto strašno. Prije ovog projekta, nažalost, nisam bila toliko upoznata s vršnjačkim nasiljem. Kada sam bila srednjoškolka u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, realno nisam ni znala šta se dešava sa mojim vršnjacima”, priča Sara Simović, koja je student četvrte godine glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Borisa Liješevića.

Njoj je ovo prva veća uloga i, kako priznaje, ima pomalo tremu.

“Pod utiskom sam velike odgovornosti koja je na meni da što bolje iznesem ovu ulogu koja mi je namijenjena”, tvrdi Sara.

Mlada glumica priznaje da je gledala prvu sezonu “Ubica”, ali da kasnije, kako su krenule obaveze na fakultetu, nije imala slobodnog vremena da prati i nastavke. Ističe da u Novom Sadu, gdje trenutno živi, nema ni TV prijemnik.

Nataša nam za kraj otkriva da fanovi mogu očekivati i šestu sezonu „Ubica” a ko zna, možda i još neki nastavak.

“Postoji sveto trojstvo ove serije koji se zovu Vuk Kostić, Marko Janketić i Tihomir Stanić. Dok su oni meni tako poletni, lijepi i nasmijani, biće i nastavaka serijala”, kroz smijeh otkriva Drakulićeva.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar