“BX kamen” – Materijal izuzetnih vizuelnih i tehničkih kvaliteta

0
230

Prirodni kamen u raznim svojim završnim oblicima krasi mnoge domove i stanove.

Ovaj materijal je izuzetno pogodan za dizajn enterijera. U prošlosti se smatrao velikim luksuzom i koristio isključivo u velikim prostorima, dok se danas može obrađivati i oblikovati tako da se koristi i kao dekorativni detalj.

Vijekovima unazad prirodni kamen važi za jedan od najfinijih i najelegantnijih prirodnih materijala za ukras i dekoraciju enterijera. Bitno je napomenuti da pored ljepote i dekorativnog značenja, ovaj materijal je odličan izolator, fizički praktičan i savršeno se uklapa u sve estetske promjene unutar vašeg enterijera.

Kamen je glavni ekološki građevinski materijal koji ne zahtijeva nikakve druge materijale i resurse da bi se proizveo. Na našim prostorima postoje nepresušne zalihe ovog prirodnog materijala koji se razlikuju po teksturi, boji, obliku i tehničkim karakteristikama zahvaljujući kojim se može koristiti u najrazličitije svrhe.

Ukoliko u skorije vrijeme planirate rekonstrukciju svog stambenog prostora kontaktirajte “BX kamen”. Njihov kamen će na interesantan način upotpuniti vaš dom. Prirodni “BX kamen” ne posjeduje nikakve štetne hemikalije ili toksine, tako da možete biti sigurni da će vaš enterijer biti zaštićen od brojnih loših uticaja koje drugi materijali često mogu posjedovati, što je izuzetno važno u današnje vrijeme.

Njihov kamen vadi se u kamenolomima Poljane i Crvene stijene. Kasnije se rasijeca na ploče i siječe u formatima po želji kupaca. Raznovrsnost “BX kamena” kako u boji, tako i u teksturi izdvaja ga od ostalih. Specijalna pojedinačna obrada, kao i mnogostruke mogućnosti dizajna čine jedinstvenost ovog građevinskog materijala još izraženijom.

Ukoliko se dvoumite između prirodnog kamena i nekog drugog materijala za dekoraciju enterijera postoji nekoliko razloga koji definitivno daju prednost kamenu. Prije svega to su dugotrajnost i stil koji su jedan od razloga zbog čega prirodni kamen nema premca u svom okruženju. Otporan je na bilo koje vremenske uslove, vječan je i smanjuje potrebu za čestim renoviranjem u smislu krečenja, gletovanja… Prirodni “BX kamen” ne mijenja svoj oblik i nikad ne izlazi iz mode. Jedinstvenost u svom obliku i dizajnu učiniće vaš stambeni prostor praktičan i stilski sveden.

Dok neki građevinski materijali tokom godina gube svoju privlačnosti, prirodni kamen zadržava svoju ljepotu. On je kao vino, punu eleganciju dobija tek poslije nekoliko godina. Čak i stotinama godina stari kameni podovi mogu se ispolirati i restaurirati čime će povratiti svoju originalnu prirodnu ljepotu. Rok trajanja ovog materijala je izuzetno dug. Građevine od prirodnog kamena mogu trajati čak i hiljadama godina što se može vidjeti na primjeru mnogih antičkih građevina.

Zato, ukoliko se još uvijek dvoumite koji materijal odabrati za adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora prirodni kamen je definitivno broj 1 po savjetu dizajnera enterijera.

“BX kamen” je materijal izuzetnih vizuelnih i tehničkih kvaliteta. Kontaktirajte ih telefonom na broj 063 943 981. Sigurni smo da će se savršeno uklopiti u vaš dom. Njihov asortiman možete pogledati i na sajtu “BX kamen”, kao i na društvenim mrežava Fjesbuk i Instagram.

(A.M.)

Ostavite komentar