Članice Inner Wheel Kluba Banjaluka uručile paketiće za mališane iz socijalno ugroženih porodica

0
222

Članice Inner Wheel Kluba Banjaluka uručile su danas 50 novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica, djecu s poteškoćama u razvoju i djecu osoba sa invaliditetom.

Naime, članice Inner Wheel Kluba Banjaluka na ovaj način su se priključile akciji koju organizuje banjalučki humanitarac i atletičar Duško Tadić tradicionalno, već četvrtu godinu zaredom.

Brankica Tejić Jerinić, sekretar Inner Wheel Kluba Banjaluka kazala je da su članice Kluba vlastitim sredstvima donirale novogodišnje paketiće kojima žele da obraduju mališane pred novogodišnje i božićne praznike.

„Drago nam je da aktuelna situacija sa Covidom nije spiječila da se svi odazovemo akciji koja će bar malo staviti osmjeh na lica naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja. Ovom prilikom im svima želimo mnogo zdravlja, veselja i druženja u drugim okolnostima u Novoj 2021. godini“, kazala je Tejić Jerinić.

Tadić je istakao da su akciju prikupljanja novogodišnjih paketića proširili i na udruženja u drugim gradovima.

„Ono što je jako bitno je da evo već četvrtu godinu zaredom realizujemo akciju. Zahvaljujući Borisu Miljeviću, našem automobilisti koji živi u Luksemburgu, kao i banjalučkom polumaratonu, ali i drugim sugrađanima i društveno odgovornim kompanijama mi smo prikupili preko 2000 paketića. Akciju smo proširili i na udruženja u drugim gradovima. Ljudi su čuli za nas, šalju nam paketiće i iz inostranstva, kao i mnogih drugih gradova u Bosni i Hercegovini“, rekao je Tadić.

On je istakao da mališanima novogodišnji paketići mnogo znače.

„Ja pripadam generaciji koja pamti malo ljepša vremena i sjećam se iz djetinjstva kada sam zahvaljujući majci koja je radila u Čajevcu dobijao paketiće. Pošto sam civilna žrtva rata želja mi je da pokušam na neki trenutak obradovati tu djecu, a evo zahvaljujući dobrim ljudima to i uspijevamo“, rekao je Tadić.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar