ČUBRILOVIĆ: O Inckovom pismu će se izjasniti rukovodstvo i šefovi klubova poslanika

0
226

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, saopštio je danas da će se o pismu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka izjasniti rukovodstvo i šefovi klubova poslanika u aktuelnom sazivu Narodnoj skupštini Republike Srpske kojima je ovo pismo upućeno.

Incko u pismu daje rok Čubriloviću da do kraja aprila ove godine oduzme povelje s odlikovanjima dodijeljene, kako navodi u pismu, “osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i Momčilu Krajišniku čiji su postupci tokom oružanog sukoba šokirali svijet i uzrokovali nezamislive ljudske patnje”.

Кabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske zaprimio je danas pismo visokog predstavnika u BiH, koje je upućeno predsjedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika, a u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca.

Povelje je 24. oktobra 2016. godine dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

“Riječ je o poveljama koje su dodijeljene pojedincima, institucijama i međunardnim organizacijama zaslužnima za rad Narodne skupštine Republike Srpske. Navedene povelje dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, kao ad hok tijelo, koje su činili svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine, rukovodstvo Devetog saziva Narodne skupštine i šefovi klubova poslanika tog saziva”, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

(Nezavisne)

Ostavite komentar