“DANI SRBIJE U REPUBLICI SRPSKOJ”: Izložba “Bata u 90 slika” u Istočnom Novom Sarajevu

0
168

Izložba fotografija pod nazivom “Bata u 90 slika” posvećena velikom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću biće otvorena večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, u okviru manifestacije “Dani Srbije u Republici Srpskoj”.

Otvaranje izložbe predviđeno je u 19.00 časova, najavljeno je iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Postavka izložbe “Bata u 90 slika” sastoji se od fotografija slavnog glumca mnogih do sada i neobjavljenih iz arhiva “Borbe”, jedne od najstarijih novinskih kuća sa ovih prostora.

Ove godine navršava se 90 godina od rođenja Živojinovića, glumca koji je odigrao gotovo tri stotine filmskih i televizijskih uloga.

– Izložba je urađena u saradnji sa porodicom slavnog glumca i kao takva idealan je način da se podsjetimo njegovih dostignuća kroz prizmu fotografija koje čine postavku izložbe – dodaje se u saopštenju.

Isto veče biće prikazan dokumentarni film posvećen Bati Živojinoviću.

U okviru manifestacije “Dani Srbije u Srpskoj” 1. novembra u Doboju nastupio je Nacionalni ansambl “Kolo” iz Srbije.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Ministar kulture Srbije Maja Gojković ranije je rekla Srni da će manifestacija “Dani Srbije u Srpskoj” biti održana širom Republike Srpske od Banjaluke do Trebinja, uz različite kulturne sadržaje, te istakla da je riječ o jedinstvenom kulturnom prostoru i jednom narodu.

– Mi se u Republici Srpskoj osećamo kao kod kuće. Sve u svemu, sigurno smo jedan jedinstveni kulturni prostor, zbog toga što je to jedan narod, jedan jezik i kultura, koji se istorijski preprliću – istakla je Gojkovićeva.

Ostavite komentar