Zaustavljeni na Jarinju: Nenadu Jezdiću i drugim glumcima iz “Knjige o Milutinu” zabranjen ulaz na KiM

0
33

Glumac Nenad Jezdić ne može da uđe u Kosovo i Methohiju. Naime, cijeloj ekipi predstave “Knjiga o Milutinu” zabranjen ulaz na KIM, saopštili su iz Zvezdara Tetra.

Nakon opsežnih dogovora i priprema za gostovanje kome smo posvetili puno pažnje, danas je bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave “Knjiga o Milutinu” u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom – saopštili su iz Zvezdara teatra.

– Predstave koje su planirali u okviru najavljenog gostovanja u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću neće biti izvedene. Poslije jučerašnje zabrane patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo, danas je zabranjena i jedna predstava. Nakon niza zabrana, počevši od političkih preko ekonomskih, verskih i drugih, na red je došla i kultura, zabranjeno je sve što ima predznak srpskog – navodi se u saopštenju iz pozorišta.

Iz Zvezdara teatra poručuju da će kao “pozorište koje tradicionalno repertoarski njeguje domaći tekst, i dalje ulagati napor da svoje predstave odigraju pred svakom publikom koja želi da ih pogleda, bez obzira na prepreke bilo koje vrste jer kultura ne poznaje granice”

Inače, u predstavi igra Nenad Jezdić koji glumi Milutina.

Ostavite komentar