DARKO BANJAC (DNS): Ponoviti izbore u Doboju

0
366

Svako onemogućavanje posmatranja izbornog procesa bilo kom političkom subjektu baca sumnju u izborni proces i rezultate izbora. A kada se onemogući posmatranje izbora trećoj stranci po snazi u Republici Srpskoj, a to je Demokratski narodni savez, to onda podrazumjeva ne samo kontrolu i ponovno brojanje nego ponavljanje izbora, izjavio je Darko Banjac, generalni sekretar DNS-a.

– Ako ćemo da vratimo povjerenje u izborni proces i regularnost samih izbora onda CIK može donijeti samo jednu odluku a to je da ponovi izbore u gradu Doboju. I da svi politički subjekti a pogotovo DNS ima uvid u taj proces. DNS je svjestan snage pojedinih kandidata i političkih partija ali traži samo jedno a to je da se omoguće fer i korektni izbori i da posmatrači političkih subjekata koji su garant poštenih izbora budu ne samo prisutni na biračkim mjestima nego da im se omoguću uvid u cjelokupan izborni proces, jer to pravo im je zagarantovano Izbornim zakonom – poručio je Banjac, saopštio je DNS.

– Iz toga, uvjerenja sam da samo ponavljanje izbora u Doboju i potpuna primjena odredaba Izbornog zakona garantuje fer i korektne izbore i ne baca sumnju u rezultate samog izbornog procesa – zaključuje Banjac.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar