PROCJENE: Oliveri Jovićević najveće šanse za novog generalnog direktora RTS-a

0
207

Novinarki Oliveri Jovićević ozbiljno se smeši fotelja generalnog direktora javnog servisa Srbije, saznaje Objektiv. Nju je Upravni odbor RTS ocenio kao najubedljivijeg kandidata.

Olivera Jovićević je, kako saznajemo, pred članovima Upravnog odbora RTS juče predstavila svoj program. Kandidati koji su se članovima UO predstavili u utorak i četvrtak su, između ostalih, aktuelni direktor Dragan Bujošević, nekadašnji direktor B92 Saša Mirković, novinari Miodrag Popov i Vladimir Palikuća i drugi.

,,Dobro su ocenjeni Stanislav Veljković, generalni sekretar RTS, i Saša Mirković, nekadašnji direktor B92. Na osnovu današnjeg predstavljanja, gotovo jednoglasna ocena UO je da je Olivera Jovićević najubedljiviji kandidat za generalnog direktora RTS”, navodi izvor Objektiva.

Olivera Jovićević je poznata srpska novinarka, autorka i voditeljka političke emisije „Upitnik” na javnom servisu. Rođena je i odrasla u Bajinoj Bašti. Na Filološkom fakultetu u Beogradu studirala je jugoslovensku i svetsku književnost. Pri kraju studija radila je kao profesorka srpskog jezika, međutim, karijera joj je otišla u drugom pravcu. Tokom devedesetih uplivala je u novinarske vode, radeći u informativnoj redakciji Studija B. Kad je pokojni Aleksandar Tijanić došao na čelo javnog servisa, na RTS je, između ostalih, doveo i Oliveru Jovićević. Prvo je vodila jutarnji program, a više od deceniju i po autorsku emisiju „Upitnik”.

(Objektiv)

Ostavite komentar