Đoković istraživao tunele “piramide Sunca”

0
410

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković zajedno s porodicom ove sedmice boravi u BiH, a tokom jučerašnje posjete arheološkom parku “Bosanska piramida Sunca” u Visokom otkrio je svoj istraživački duh.

Naime, njegov domaćin Semir Osmanagić proveo ga je kroz uske i blatnjave tunele pune vode pa je prvi reket svijeta u nekim trenucima neodoljivo podsjećao na popularnog britanskog avanturistu Bera Grilsa.

Novak je dolaskom na konačno odredište rekao da osjeća psihički i fizički mir.

“Rezonanca je takva da stvara talas s obe strane i osetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida, takođe emitovali neku vrstu vibracije iz koje se može levitirati i fizički i mentalno, u kontekstu u kojem čovek iz piramida je imala neku vrstu vibracije i rezonance koja bi ga u vrlo kratkom vremenu mogla u potpunosti osloboditi bilo kakve teskobe, mentalne i fizičke. Dok ste razgovarali, nekoliko kamenja je palo iza mene, shvatio sam to kao uklanjanje slojeva, osećao sam da se ljudi meditacijom u tunelima mogu puno brže povezati s onim kosmičkim dimenzijama i silama koje su im služile za mnoge stvari, ali u tom kontekstu , kad ste bili unutra, imali ste portala, imali ste čišćenje, mogli ste se prevaliti u neke nama još nepoznate delove”, rekao je Đoković Osmanagiću dok su pauzirali od provlačenja kroz uske tunele pune vode, prenosi Klix.

Đoković bi danas trebalo da završi posjetu BiH gdje je uglavnom vrijeme provodio u Visokom te je trenirao u sarajevskom Centru “Safet Zajko”.

Njegove sljedeće nastupe gledaćemo u Rimu, a vrlo brzo ga očekuju i izazovi na Rolan Garosu.

Ostavite komentar