DRUŠTVENA ODGOVORNOST: “Bema” donira dodatni novac za bezbjednost osnovaca

0
471

Tvornica obuće “ Bema” i njen tehnički direktor Marinko Umičević ugostili su danas odjeljenje prvačića iz banjalučke Osnovne škole “Branko Ćopić“, kojoj je Umičević obećao dodatnu pomoć da se završi projekat video nadzora u školi, sa ciljem veće bezbjednosti učenika te škole.

Tokom posjete, prvačići su imali priliku da se počaste doručkom u restoranu ove uspješne fabrike, a mališani su obišli i pogon fabrike, upoznali organizaciju rada i vidjeli kako nastaje jedna cipela. S obzirom da se bliže novogodišnji praznici, Umičević je podjelio učenicima paketiće.

“Posebno im se dopala prostorija u kojoj stoje brojne zahvalnice i priznanja za društveno odgovorni rad fabrike tokom 17 godina postojanja , a tu će stajati i zahvalnica koju su nam danas donijeli. Naime, tokom posjete uručili su zahvalnicu Tvornici obuće „Bema“ koja je prepoznala potrebu da se u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ ugradi video nadzor, te je uplatila iznos od 2.500 KM koliko je bilo neophodno za nabavku video nadzora. Međutim, tokom današnje posjete odlučeno je da će Tvornica obuće „Bema“ u te svrhe donirati dodatnih 1.700 KM”, rekao je Umičević i dodao da se na taj korak odlučio jer je tokom posjete obavješten da projekat nije završen i da je potrebno dodatnih sredstava da se video nadzorom pokrije kompletna škola, kao i sportski tereni. Kako je naglasio, “Bema” je odlučila da Osnovnoj školi pomogne sa još 1.700 KM i da se taj projekat završi u interesu djece i to treba da bude obavezno za sve škole.

“Pozivam i druge da pomognu u postavljanju video nadzora u obrazovnim ustanovama, jer smo svjesni u kakvom vremenu i okruženju živimo. Bacamo rukavicu i drugima da budu društveno odgovorni, za budućnost sve djece”, rekao je Umičević, koji važi za uglednog banjalučkog privrednika, ali i posebno poznatog humanist i čovjeka velikog srca, koji je spreman da pomogne u svakom trenutku.

“Zahvalni smo tvornici obuće „Bema“ i gospodinu Marinku Umičeviću što su nas danas ugostili i ponovo pokazali društvenu odgovornost koja može biti primjer drugima”, rekla je direktorica Osnovne škole „Branko Ćopić“ Branka Špirić. Ona je dodala da je za male đake Osnovne škole “Branko Ćopić” ovo zaista poseban dan i poseban doživljaj jer su imali priliku da posjete jedno preduzeće kakvo je “Bema”.

“Bilo nam je zadovoljstvo da se odazovemo na poziv. Nama je zaista velika čast što danas imamo priliku da izrazimo našu zahvalnost gospodinu Marinku Umičeviću za donaciju novčanih sredstava koji je zaista iskazao želju i volju da nam pomogne s obzirom da smo imali nedostastatak finansijskih sredstava. Tako da ćemo ovu posjetu zaokružiti jednom zahvalnicom , to je mali znak pažnje za veliku pomoć”, rekla je Špirićeva. Umičević je tom prilikom izrazio nadu da su mališanima i predstavnicima škole bili dobri domaćini, te naglasio da je za njega, kao i za “Bemu”, bezbjednost učenika najveća nagrada.

(N.Sp.)

Ostavite komentar