ELEGANTAN I JEDINSTVEN: BX kamen stvara impresivan prostor kojem nisu potrebni dodatni ukrasi

0
279

Kamen je materijal koji prenosi poruke prošlosti. Ovaj materijal nekad je bio neophodan i nezamjenjiv, danas je više statusni simbol i odraz luksuza, ali uvijek je elegantan i jedinstven.

Dugotrajan i moćan prirodni kamen se godinama koristi u eksterijeru i enterijeru. Opravdano ili neopravdano, danas se ovaj materijal više posmatra estetski, a manje kao konstruktivni materijal.

Osim ustaljenih načina primjene kamena u enterijeru, koji su zaista mnogobrojni, ovaj materijal može biti inspiracija i drugačijim krajnje kreativnim rješenjima i detaljima.

Tradicionalno se povezuje sa mediteranskom atmosferom, ali se kamen savršeno uklapa u savremene prostore, gdje svojom težinom stvara zanimljivu stilsku protivravnotežu laganim linijama modernog namještaja.

Ovaj materijal asocira na prošlost. Rustičnost srednjovjekovnih zidina je ono što i danas privlači svojom stabilnošću i trajnošću, te se tako danas u savremenim domovima oblaganjem zidova prirodnim kamenom pokušava postići ovakav efekat.

Ako razmišljate o prirodnom kamenu kao elementu za uređenje vašeg doma “BX kamen” iz Jajca je savršen izbor. Njihov kamen će savršeno osvježiti zidove, predivno će izgledati i na podovima.

U trendu povratka prirodi, BX kamen je sve traženiji. Njihova bogata ponuda je cijenjena kako kod nas, tako i u regionu.

Ako prilikom renoviranja doma u cijelu priču unesete malo mašte i lične kreativnosti vaš dom će postati pravo umjetničko djelo sa neponovljivim detaljima i izraženom individualnošću.

Zbog svoje dugovječnosti, otpornosti i posebnog šarma “BX kamen” je vječno voljen. Igrom svjetla i sjene više će doći do izražaja, pa za savršen ugođaj potrebno je da obratite pažnju na adekvatnu rasvjetu.

Zid obložen BX kamenom u kombinaciji sa drvetom, staklom ili metalom stvoriće impresivan prostor kojem nisu potrebni dodatni ukrasi.

Kontaktirajte ih telefonom na broj 063 943 981. Njihovu ponudu možete pogledati na sajtu BX kamen, kao i na fejsbuk i instagram profilu.

(A.M.)

 

Ostavite komentar