F1: Verstappen uzima Gran Prix Francuske posle klasičnog duela sa Hamiltonom

0
247

“Ako ih možemo pobediti ovdje, onda ih zaista možemo pobediti bilo gdje”, rekao je direktor Red Bull tima Christian Horner za Mercedes nakon kvalifikacija za Veliku nagradu Francuske.

Circuit Paul Ricard u Le Castelletu, Francuskoj, bio je uporište za Mercedes od kako se Formula 1 vratila na stazu 2018. U stvari, Levis Hamilton je vodio sve krugove osim jednog tokom svojih pobeda u 2018. i 2019. godini.

Ali toj dominaciji je došao kraj u nedelju, pošto je Max Verstappen iz Red Bulla konačno  Hamiltona u pretposlednjem krugu i uzeo Veliku nagradu Francuske. Sergio Perez (takođe član tima RedBull) je uspio progurati se kraj vozača Mercedesa Valtterija Bottas-a, osiguravajući svoje mjesto na podijumu.

Trka je Verstappena stavila čvrstih 12 bodova ispred sedmostrukog šampiona Hamiltona u vozačkom šampionatu i time Red Bulla 26 bodova ispred Mercedesa na konstruktorskoj tabeli. Sa predstojeće dve trke u Austriji, Verstappen i Red Bull mogli bi da dođu u jaku poziciju da uklone višegodišnjeg šampiona F1 sa njegove pozicije.

(Deutsche Welle)

Ostavite komentar