Film “Na kraju puta” rediteljke Ivane Todorović nagrađen na festivalu u Urugvaju

0
63

Dokumentarni film “Na kraju puta” srpske rediteljke Ivane Todorović, osvojio je nagradu za najbolji kratki dokumentarni film na Festival de Cine Indipendiente de Salto u Urugvaju, saopštili su producenti.

Film je premijerno prikazan u junu 202.2 na festivalu Palm Springs International Short Fest u Kaliforniji gdje je izazvao veliko interesovanje publike i nastavio svoj put na festivalima u Kaliforniji, Oregonu, Arizoni, Nepalu, Makedoniji, Beogradu, Prizrenu itd.

Nagrađen je za najbolji inostrani film na festivalu dokumentarnog filma u Portlandu, Oregonu, kao i za najbolji kratki dokumentarni film na Međunarodnom festivalu dokumentranog filma u Podgorici, prenosi Tanjug.

Nacionalnu premijeru film je imao na Beldocs festivalu u Beogradu.

Film je nastao u Blok Film produkciji uz podršku Filmskog Centra Srbije.

Film prati Željka i Viki u požrtvovanoj namjeri da obezbijede sredstva za spokojan kraj života odbačenih konja na svom malom imanju u Lapovu.

“Na kraju puta” istražuje potrebu za saosjećanjem, empatijom i dostojanstvom koje treba prema svim živim bićima tokom cijelog njihovog životnog puta.

Film je režirala i producirala Ivana Todorović, za montažu je bila zadužena Marija Jelušić, snimatelj je Milan Vlaški, ton Douglas Oppedahl, muzika Boris MIjatović, dizajn zvuka Milan Mihajlović, kolor filma Jovana Radovanović.

Špicu za film uradili su Isidora Nikolić i Miloš Deskoković, prevod Marta Cvetković, a marketing producent je Kathleen McInnis.

Supervizori montaže su Milina Trišić, Jesper Osmund, supervizori dramaturgije Ljubinka Stojanović, Audrius Stonys i Melina Pota Koljević.

Ivana Todorović  je rediteljka kratkih socijalno-angažovanih filmova koje je pravila u Beogradu i Njujorku.

Njen igrani film “Kada sam kod kuće” i  dokumentarni filmovi  “Ademovo ostrvo”, “Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka”,  “A Harlem Mother”, “Rapresent” i  “Svakodnevica romske djece u Bloku 71” su prikazani na vise od 200 internacionalnih filmskih festivala.

Ostavite komentar