GLAVAŠ (DNS): Ako Incko već voli nametanje, neka vrati ćiriličnu tablu u sarajevskom naselju Bistrik

0
217

Uklanjanje table sa ćiriličnim natpisom na nekadašnjoj zgradi željezničke stanice u sarajevskom naselju Bistrik, i postavljanje nove samo sa latiničnim natpisom, nakon navodne rekonstrukcije, još jedan je dokaz da za Srbe u Federaciji BiH nema života i da se ne poštuju njihova osnovna ljudska prava.

Rekao je ovo danas poslanik DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Glavaš, ističući da je Bistrička stanica izgrađena davne 1906. godine za vrijeme austro-ugarske vlasti i da je čak i tada bilo mjesta za ćirilicu.

– Da ima dosljednosti Valentin Incko ne bi časio časa i naložio bi uklanjanje table koja negira postojanje Srba u Sarajevu. Sudeći po natpisima u Sarajevu, to je više arapski nego grad otvoren za Srbe. Ukoliko ovakva tabla ostane, Srbima je jasno da ćirilica i srpski jezik u ovom dijelu BiH nisu dobrodošli što je svojevremno potvrdio i sadašnji potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić kada je rekao da ćirilica i srpski jezik ugrožavaju bošnjački i hrvatski jezik i latinicu – podsjeća Glavaš.

On dodaje da uklanjanje i uništavanje ćiriličnih natpisa u FBiH govore u prilog tezi da je BiH ovakava kakva jeste nemoguća država, zarobljena odlukom bošnjačke vladajuće elite da negira istoriju, činjenice, realnost i da u 21 veku negira Srbima pravo na identitet.

(Srpskainfo)

Ostavite komentar