GRADONAČELNICI PORUČILI: Snažne veze Banjaluke i Beograda

0
216

Gradonačelnik Draško Stanivuković susreo se u Beogradu sa gradonačelnikom tog grada Zoranom Radojičićem.

Pred početak obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojem će dvojica gradonačelnika prisustvovati – upućena je poruka koliko su veze dva grada snažne, ali i to da Banja Luka ima iskrenog partnera u Beogradu i Srbiji.

– Danas kada obilježavamo Dan jedinstva važna je i poruka da Srbija, predsjednik Srbije, njena Vlada i gradonačelnik zovu sve važne političke faktore iz Republike Srpske iako oni možda drugačije misle. To govori o jedinstvu, slozi i važnosti Republike Srpske i Banje Luke i svakog političkog faktora na svoj način – poručio je Stanivuković.

Istakao je da je srećan i ponosan što Banja Luka ima partnera u Srbiji i Beogradu, što je izuzetno značajno.

– Srbija će direktno pomoći realizaciju više projekata u Banjoj Luci, u vrijednosti od šest miliona KM – kazao je gradonačelnik, za šta je, i ovom prilikom, izrazio zahvalnost.

Riječ je o projektima gradnje škole u Adi, najvećeg grdskog parka i početak gradnje atletske staze na Laušu.

Gradonačelnik Beograda kazao je da su veze tog grada i Banje Luke, kao i njihovi sastanci stalni i da se raduje svakoj prilici da se vidi sa prijateljima iz Banje Luke.

– Danas, prije svega, slavimo Dan srpskog jedinstva. Važno je podsjećati se stvari koje govore o našem jedinstvu i o tome moramo voditi računa, prenositi na nove generacije, slaviti dostojanstveno i ponosno. Jedino tako jedinstveni možemo u ovom današnjem izazovnom svijetu da opstanemo i napredujemo kao što smo počeli – poručio je Radojičić.

Zahvalio je gradonačelniku Banje Luke na dolasku, uz čestitke povodom Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave svim građanima kako grada na Vrbasu tako i Republike Srpske.

Ostavite komentar