Grupa “Ljubičice” iz Pančeva dobitnik nagrade “Milan Mladenović”

0
152

Grupa “Ljubičice” iz Pančeva je sa pesmom “Dok čekamo pad” dobitnik nagrade “Milan Mladenović” za 2023. godinu, koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu, navodi se u saopštenju.

“Najponosniji smo na ovo što se sad desilo! Hvala vam svima! Ovo je stvarno prelepo!“, uzbuđen je bio Vuk Stevanović, član grupe Ljubičice, po dobijanju Nagrade Milan Mladenović 2023.

Odluku da „Ljubičice“ ponesu ovo priznanje doneo je regionalni stručni žiri u kojem su ove godine bili Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija).

U saopštenju se ističe da je ovo prvi put da se nagrada dodeljuje van Beograda – u Makarskoj, u Hrvatskoj, koja je rodni grad Milanove majke Danice.

Majka je Mladenoviću bila inspiracija za mnoge pesme, posebno za „Modro i zeleno“, čiji naslov i opisuje ambijent novog dvodnevnog muzičkog festivala koji se održava 21. i 22. septembra, a u okviru kojeg je priređena svečanost povodom dodele Nagrade Milan Mladenović 2023.

Nagrada Milan Mladenović, koja je dodeljena u Makarskoj predstavlja više od pukog priznanja. Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umetničkog izraza. Ona odaje počast onima koji se usude da kroče sopstvenim putem, odolevajući pritiscima konformizma. Kroz Nagradu i Milanov duh nastavlja da živi, inspirišući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svojoj umetnosti, navodi se u saopštenju.

(N1)

Ostavite komentar