HDZ ima novog saveznika na desnici, Zekanović osniva klub u Saboru

0
221

Hrvoje Zekanović, koji je isključen iz Hrvatskih suverenista, planira u Saboru osnovati klub s Marijanom Petir i Goranom Dodigom, a o tome je razgovarao i s Andrejem Plenkovićem. HDZ-ova većina tada bi imala 78 zastupnika, piše u petak Večernji list.

Dok oporba zaziva pad vlade koja se svakim danom muči s nekom novom aferom, nije isključeno da bi vladajuća većina u Saboru koja broji 77 ruku mogla postati stabilnijom nego što to trenutačno jest. Naime, Hrvoje Zekanović kojeg je stranka Hrvatski suverenisti izbacila zbog njegova govora u Saboru u kojemu je žestoko progovorio protiv svih koji se ne žele cijepiti, pa tako i svojih stranačkih kolega, naumio je osnovati novi saborski klub.

No kako je Zekanović trenutačno “slobodni strijelac”, nedostaje mu još dvoje zastupnika za provođenje te ideje, ali dnevnik neslužbeno doznaje da je prve razgovore na tu temu već obavio i to s nezavisnom zastupnicom Marijanom Petir kao i s predsjednikom Hrvatske demokršćanske stranke Goranom Dodigom. Međutim, kako su i Petir i Dodig u Sabor ušli s lista HDZ-a te su članovi saborskog Kluba HDZ-a njihov eventualni ulazak u priču sa Zekanovićem podrazumijevao bi da će oboje HDZ-ov klub uskoro i napustiti.

Izvori bliski Marijani Petir potvrdili su da je Zekanović doista obavio taj razgovor s nezavisnom zastupnicom i da joj je iznio svoju ideju, ali i dodao kako se ona o tom prijedlogu nije očitovala ni potvrdno ni negativno.

O ideji osnivanja Kluba s Petir i Dodigom, isto se tako čuje, Zekanović je razgovarao i s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, a isti izvori također tvrde kako nikakav konačni dogovor nije postignut, ali i kako je Zekanoviću na tom razgovoru dano na znanje da će se, dođe li do dogovora u konačnici, od njega očekivati da ubuduće u Saboru glasa za sve prijedloge vladajuće većine. Kao što to uostalom čine i Marijana Petir i Goran Dodig kao članovi Kluba HDZ-a, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

(N1)

Ostavite komentar