Hrvatska stranka umirovljenika isključila ranijeg predsjednika i jedinog poslanika

0
261

Dugogodišnji član i raniji predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, Silvano Hrelja, izbačen je iz te stranke, priopćili su danas iz HSU-a. Priopćenje o njegovom izbacivanju poslao je predsjednik HSU-a Veselko Gabričević, a u njemu navodi da se Hrelja sastajao s ”opskurnim umirovljeničkim strankama” koje nemaju ni stranačke prostorije ni telefone.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“S ciljem uvođenja političke higijene na našim prostorima odlučili smo u skladu sa stranačkim Statutom, a na prijedlog predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika s današnjim danom isključiti iz stranke našeg člana Silvana Hrelju.

Razlozi za takvu odluku su brojni, a najnoviji je sudjelovanje Silvana Hrelje na skupu pod nazivom „Umirovljenici zajedno”. Naime pod krinkom zajedništva okupili su se danas predsjednici tri opskurne umirovljeničke stranke koje zajedno nemaju niti 10 članova, bez županijskih, gradskih ili općinskih organizacija, stranačkih prostorija i telefona… Mjesecima ova grupica vječitih kandidata za saborske fotelje i nama predlaže ujedinjavanje što izbjegavamo jer je potpuno kontraproduktivno.

Naime ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih „Berinih penzića”, koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih „žetončina”, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi.

Ovakvi postupci u potpunosti su u suprotnosti s našim djelovanjem, opredjeljenjem i ciljevima. Naši brojni projekti i aktivnosti usmjereni su boljitku svih umirovljenika i ostalih naših sugrađana što je lako provjerljivo. S druge strane imamo samo prazne riječi i predstavljanje nekog programa koji je prepisan od nas i umirovljeničkih udruga. Prema tome treba biti potpuno jasno o čemu se tu radi i prekinuti u začetku pokušaj još jedne političke prevare, obmane i podvale. Nažalost to naš saborski zastupnik nije shvatio i današnjom potporom grupici političkih egzibicionista grubo je prekršio Statut i nanio veliku štetu našoj stranci.

Zbog toga mu nije više mjesto u našoj obitelji što je i zaključak današnjeg žurnog sastanka Predsjedništva Hrvatske stranke umirovljenika.”

Silvano Hrelja je jedan od onih političara koji se godinama provlači kroz saborske klupe uz pomoć koalicija. U njegovom slučaju najčešća je ona sa SDP-om, no ljetos se odlučio prikloniti HDZ-ovoj vladajućoj većini.

Hrelja je u izjavi za Hinu rekao kako sve što radi, radi za sve umirovljenike te kako je prihvatio poziv na skup te tri stranke i udruge na koji je pozvan i predsjednik HSU-a.

“Nije zabranjeno sudjelovanje niti na jednom skupu, ne vidim čime je zabranjeno izvijestiti ljude iz tih udruga i stranaka što se radi, koje su zakonske promjene i problemi u udruživanju umirovljenika. Nemam namjeru iznositi svoju obranu jer nisam ništa skrivio. Neka rade što hoće, briga me”, poručio je Hrelja.

Ne želi, kaže, komentirati iznesene kvalifikacije na račun apostrofiranih stranaka i udruga te dodaje da kao predsjednik HSU-a “nikada nije pljuvao po drugima, jer je to neprimjereno”.

Podsjetio je i kako su nedavno iz HSU-a rekli da nisu zadovoljni njegovim radom.

“Ako donesu takvu odluku (isključenje) onda ju donose u korist vlastite štete, jer prestaju biti parlamentarna stranka i to postaje njihov problem”, poručio je Hrelja.

(index.hr, direktno.hr)

Ostavite komentar