Kompanija “Alumina” nagradila 23 radnika za istaknuti doprinos i angažovanje u 2020. godini

0
197

Menadžment kompanije „Alumina“ nagradio je jedan broj radnika za istaknuti doprinos i angažovanje na radnom mjestu u 2020. godini. Posebna priznanja dodijeljena su za 23 radnika iz svih organizacionih dijelova procesa rada najvećeg zvorničkog kolektiva.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić na tradicionalnom prijemu za ove radnike je istakao da kompanija svake godine bira najbolje pojedince u svojim sektorima, naglašavajući da je ljudski resurs veoma važan za rad ovog kolektiva.

-Da bi  fabrika dobro funkcionisala ljudski doprinos je jedan od najvažnijih. Svojim znanjem i umijećem pokazali ste da radite u korist fabrike, ali i šire, na dobrobit regije i  Republike Srpske – istakao je Matić, dodajući da će novčani dio nagrade biti isplaćen uz decembarsku platu.

On je rekao da je „Alumina“ prošla kroz jednu tešku poslovnu godinu, ali se još jednom potvrdilo da zajedno sa svojim zaposlenima može uspješno nositi sa svim problemima i izazovima, koji su bili pred kompanijom tokom 2020. godine.

-Održali smo se na tržištu, u godini svjetske pandemije izazvene virusom korona i globalne ekonomske krize sačuvali  sve naše kupce i pritom nastavili razvojnu komponentnu kako bi u budućnosti obezbijedili stabilno poslovanje fabrike – rekao je Matić.

Iz Sektora za proizvodnju glinice nagrađeni su Darko Petković, rukovodilac pogona Prerada rastvora, Dragan Radić, poslovođa u Tehnološkom čišćenju, Goran Lazarević, rukovodilac smjene na pogonu Priprema rastvora, Milenko Lazarević, prvi rukovaoc na pogonu Priprema mineralnih sirovina,  i Miroslav Jevtić, rukovaoc aparata na pogonu Mljevenje boksita i Uparavanje.

Iz sektora „Alusil“ priznanje je dobio Nebojša Krstić, rukovaoc aparata na pogonu za proizvodnju zeolita.

Priznanja iz Sektora mašinskog održavanja  dobili su Saša Mitrović, metalostrugar u Radioničkom mašinskom održavanju, Dragomir Vuković glavni majstor na pogonu Prerada rastvora, Dragan Jović, glavni majstor na pogonu Priprema rastvora,  i Dražen Perić, rukovodilac Planske pripreme održavanja.

Miroslav Erić, poslovođa radionice u automatici, dobitnik je priznanja u sektoru Automatika, IT i tiristorska grupa, a Đoko Petrović, poslovođa u grupi za viklovanje i premotavanja uređaja i mašina,  u sektoru Elektroodržavanje.  Vladan Stojkić, glavni majstor u grupi za izvođenje radova,  nagrađen je iz sektora Investicija. Iz sektoru Energetika priznanja su dobili Rade Savić, poslovođa za održavanje elektroenergetske opreme u Elektroenergetici, i Cvjetko Cvjetinović, rukovodilac smjene na Energani. Iz sektora Razvoj nagrađena je Dragica Mitrović, analitičar u Istraživačkoj laboratoriji, dok su iz sektora Kontrola kvaliteta priznanje dobili Ljubomir Radivojević, kontrolor prve kategorije u Tehničkoj kontroli, i Gordana Stojkić, analitičar u Centralnoj laboratoriji. Posebno priznanje u Sektoru integrisana zaštita dobio je Nikola Despotović, koordinator za hemikalije, dok je iz Sektora za ekonomiku i finansije nagrađena Dragana Gavrić, stručni saradnik za finansijsko poslovanje i obračun plata.  Iz sektora Logistika priznanje je dobio Zoran Ćirković, špediter u špediciji „Alumina“, a u Komercijalnom sektoru Bojan Gojković, menadžer nabavke. Iz sektora opštih poslova nagrađen je vozač Slaviša Jović.

U ime nagrađenih radnika zahvalio se Cvjetko Cvjetinović,  rukovodilac smjene na objektu Energana,  koji je rekao da ga mnoge lijepe uspomene vežu za ovu fabriku.

-Uvijek sam ovaj kolektiv smatrao kao svoju drugu kuću i zajedno sa mojom porodicom mnogo dobrog sam doživio od ove fabrike – istakao je Cvijetinović, koji je čitav radni vijek proveo u smjenskom radu.

On je poručio da mlađe generacije radnika treba takođe da fabriku doživljavaju kao svoju drugu kući i da se raduju njenim uspjesima, ali i da zajedno proživljavaju teškoće i probleme svog kolektiva, kao što su to činile prethodne generacije u više od četiri decenije rada ove fabrike

Nagrađenim radnicima, prije nego što su uručene zahvalnice, obratili su se i direktori Proizvodnje i Održavanja u kompaniji „Alumina“,  Radenko Smiljanić i Slaviša Milić.

(Služba za odnose s javnošću „Alumine“)

Ostavite komentar