Kustendorf okupio filmske umjetnike sa svih meridijana

0
21

U čarobnom ambijentu Drvengrada, održava se četvrti dan filmskog festivala Kustendorf. Autentičnost i umjetnička izuzetnost neodvojiv su dio ovog festivala.

U narednim minutama zavirite u svijet kinematografije koji je okupio filmske umjetnike sa svih meridijana.

Filmski festival koji se već sedamnaest godina svake zime održava u Drvengradu, jedinstven je zbog svega što vole domaći gosti, ali i stranci. Na Mećavniku su ljudi druželjubivi i neposredni, dosta je mladih željnih znanja koje im prenose svjetski filmski umjetnici.

Mladi talenti filmskog neba već tri dana unazad predstavljaju svoje filmove. Јedini predstavnici Srbije na ovom takmičenju, Maša Šarović i Igor Lazić, boriće se za nagradu filmom “9 do 5”.

“Ne nadzor već kinematografija”-moto je ovogodišnjeg Kustendorfa na čiji je konkurs pristiglo 536 kratkometražnih filmova od Meksika, preko Rusije pa do Srbije.

Kustendorf i dalje ostaje epicentar filmske kreativnosti, podstičući dijalog između iskusnih autora i onih koji tek stupaju na scenu. Večeras će biti prikazano još šest filmova, čime će biti zatvoren takmičarski program.

Pred ljubiteljima filmske umjetnosti naći će se filmovi “Autoput slomljenog srca”, “Maden”, “Šanti”, “Baj baj, Bousere” i “Samo đavo mrzi vodu”. U subotu, posljednjeg dana festivala, biće uručene nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje, kao i “Vilko Filač” nagrada za najbolju filmsku fotografiju.

Mećavnik je u znaku Kustendorfa.

Ostavite komentar