LAUŠEVIĆ: Berček mi je udarao stvarne šamare na jednom snimanju

0
311

Žarko Laušević otkrio je da ga je kolega Aleksandar Berček stvarno prebio na snimanju filma “Dogodilo se na današnji dan”.

U ovom ostvarenju Miroslava Lekića snimljenom 1987. godine, Lauš je igrao Bajru, studenta koji živi od raznošenja mleka.

U kultnoj sceni, kada policijski inspektor, kog je igrao Aleksandar Berček, šamara Bajru zato što se suprotstavio klincima koji su mu prosuli mleko, zaista su pljuštali pravi udarci.

“Aca i ja smo se dogovorili da mi udari pravi šamar. To je bio jedini način da izgleda realno. Dobro me je lupio! Zujalo mi je u glavi”, rekao je glumac i dodao i da su ga druge kolege tukle:

“Šamarao me je i Bata Živojinovié u filmu ‘Boj na Kosovu’, ali sam mu vratio u ‘Oktobarfestu’. Stevo Žigon me šamarao na probi za film ‘Bolje od bekstva’. Pitao sam ga: ‘Pa što na probi?’, a on mi je odgovorio: ‘I na probi!’. Ali Berček je to uradio najbolje!

Reditelj filma Miroslav Lekić je rekao da je Laušević bio crven od šamara.

“Kada smo radili deo u kom Berček isleđuje Lauša, dogovorili su se da mu udara prave šamare! Nisu hteli da foliraju. Posle trećeg dubla morali smo da završimo snimanje, jer ni šminka nije mogla da prikrije crvenilo na Žarkovom licu”.

(Mondo)

Ostavite komentar