LJAJIĆ: Zamrznuti konflikt na Kosovu loše rješenje, posljednji događaji to potvrđuju

0
148

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je danas u Kragujevcu da su jučerašnji događaji sa tragičnim ishodom na Kosovu „još jedna potvrda da je zamrznuti konflikt loše rešenje, jer u svakom trenutku može da se odmrzne i da rezultira ovakvim incidentima“.

„U atmosferi takvih napetosti i tenzija, uvek su na gubitku oni koji su malobrojniji, a to su u ovom slučaju kosovski Srbi“, rekao je Ljajić na Izbornoj skupštini gradskog odbora SDPS u Kragujevcu.

Ljajić je dodao i da se „ova utakmica ne može dobiti nikakvim ratom ili sukobima, već mudrošću, strpljenjem i pregovorima“.

SDPS je u Kragujevcu prvi put promovisala i novi stranački slogan za izbore, kada god oni budu raspisani koji glasi „Ljudski“.

„To nije parola ili floskula, već želim da to bude način ophođenja i među nama, kao velikoj socijaldemokratskoj porodici, ali i među svim ljudima, jer su ljudski principi važniji od političkih“, zaključio je Ljajić.

Za predsednika Gradskog odbora SDPS u Kragujevcu izabran je Zoran Rajović, državni sekratar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

(Agencije)

Ostavite komentar