Marinko Umičević, predsjednik RS Srpske: Sve spremno za Svečanu akademiju povodom tri decenije postojanja Saveza

0
209

Povodom tri decenije uspješnog postojanja i rada Rukometnog saveza Republike Srpske u ponedjeljak, 26. septembra ove godine, biće održana Svečana akademija sa početkom u 12 časova u banjalučkom hotelu „Bosna“.

Prema riječima, predsjednika Saveza Marinka Umičevića, čovjeka koji je nadaleko poznat kao uspješan sportski radnik i koji volonterski obavlja mnoštvo funkcija u sportskim klubovima I savezima u RS, već sada je sve spremno za predstojeću rukometnu manifestaciju.

“Osim akademije biće održana i svečana sjednica Upravnog odbora našeg Saveza. Očekujemo dolazak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, kao i predstavnika Vlade Srpske koja nam je u ovoj godini pomogla vrijednom donacijom od 200.000 maraka. Jedan dio tih sredstava proslijedili smo našim klubovima, a jedan dio za štampanje knjige, kao i za održavanje Svečane akademije. Naravno poziv smo uputli našim zlatnim olmipijcima kao i našim sportskim prijateljima iz Rukometnog saveza Srbije i mnoge druge. Ovom prilikom dodjelićemo plakete, povelje, zlatne značke, kao i nekoliko posthumnih priznanja”, rekao je Umičević.

On je naglasio kako je urađen veliki posao u pripremi za održavanje Svečane akademije i tom prilikom je pohvalio zaposlene u kancelariji, kao i Vladimira Brankovića koji je štampao potrebne materijale za Rukometni savez Republike Srpske, te autore knjige Željka Ticu i Slobodana Babića. On je potom napomenuo i sljedeće:

“Moram da se pohvalim da smo u međuvremenu uradili centralni registar igrača, što je velika stvar i srećan sam što smo i ovaj posao uspješno obavili. Želim još napomenuti da smo još u pregovorima sa kompanijom m:tel koja će po svoj prilici i dalje biti naš generalni sponzor i na ovom se posebno želim zahvaliti direktorici Jeleni Trivan koja je bila više nego korektna u razgovorima o saradnji”, dodao je prvi čovjek Rukometnog saveza Srpske, odnosno čovjek kome je humanost i želja da pomogne uvijek na prvom mjestu..

Vladimir Branković, član Upravnog odbora RS Republike Srpske, istakao je kako je ponosan što je dio ove sjajne rukometne priče.

“Prije svega želio bih da pohvalim predsjednika Marinka Umičevića na svemu što je on do sada uradio i njegovoj ogromnoj energiji i što je uvijek bio i ostao klubovima na raspolaganju u želji da im pomogne. Imao sam priliku da sam kao igrač i sada kao član rukovodstva na neki način učestvovao u stvaranju Rukometnog saveza Republike Srpske i srećan sam što ću biti na Svečanoj akademiji. Drago mi je što će nam doći i naši prijatelji iz Srbije sa kojima smo u posljednje četiri godine saradnju podgili na mnogo veći nivo”, rekao je Branković.

Pokrovitelj svih aktivnosti u godini jubileja Saveza bila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je i ranije podržavala rukometne aktivnosti i za koju predsjednik Rukometnog saveza Srpske Marinko Umičević, ima samo riječi hvale za sve što je učinila za ovaj sport.

Na kraju treba dodati da će se u drugoj polovini decembra tekuće godine održati Svesrpski kup za rukometaše u Trebinju na kojem bi u predigri finala trebalo da se odigra meč ženskih ekipa za što se još čeka saglasnost i Rukometnog saveza Srbije.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar