Marinko Umičević: Sa skupa u Banjaluci poručeno da ćemo odbraniti volju naroda

0
219

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i član Senata Republike Srpske, rekao je da je u Banjaluci, u utorak 25. oktobra, održan veličanstven skup na kojem su građani Republike Srpske poručili da će odbraniti volju naroda.

“Povorka je bila od parka Mladen Stojanović do Trga Krajine. Najvećem skupu u istoriji Banjaluke odazvalo se preko 50.000 ljudi, osjetila se pozitivna energija, ljubav, ponos, inat. Na poziv otadžbine odazvali su se građani iz svih dijelova Republike Srpske. Hvala Hercegovini, hvala Novom Gradu – korjenima mog oca Laze, Palama, hvala i Banjaluci. To je bilo jedno veče za nezaborav, za ponos i da kažemo “No pasaran ili njet”, rekao je Umičević. koji ima ogromno, kako životno, tako i iskustvo u politici, privredi i radu za dobrobit cjelokupne društvene zajednice, što njegovim riječima daje na dodatnom značaju. Dodao je da se odavno nije osjećao ljepše i ponosnije.

“Istovremeno, jedne strane novine kojim neću pominjati ime, ali kontaktiraću advokata da ih tuži ukoliko ima elemenata, a ima, proglasile su me gubitnikom dana jer sam sportiste pozvao na narodni skup. A bolje biti i gubitnik dana nego doušnik i poslušnik bjelosvjetskih hoštaplera”, dodao je Umičević. On se zahvalio sportistima, pogotovom rukometašima, koji su se odazvali i došli iz cijele Republike Srpske dostojanstveno držeći srpski barjak i tražeći pravdu i podršku legalno izabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Braćo i sestre, nakon sinoćnjeg mitinga ništa ne može da bude isto, a pogotovo se nadam da ćemo u Banjaluci podvući crtu i vratiti najveći grad Srpske. Uvjeren sam da drugačije ne može da bude. Žalim da se zahvalim organizatoru na veličanstvenom mitingu i mogućnošću da izrazimo svoje nezadovoljstvo, a pokažemo ponos i dostojanstvo. Živjela Republika Srpska”, poručio je Umičević.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar