Masovna akcija vakcinacije radnika “Alumine”

0
515

U velikoj akciji imunizacije, u utorak i srijedu, koja je organizovana u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja u Zvorniku, vakcinisano je oko 200 radnika privrednog društva „Alumina“, koji su imali na raspolaganju tri vrste vakcina – „fajzer“, „sinofarm“ i „sputnjik V“.

-Ovo je dobar gest rukovodstva „Alumine“ – rekla nam je dr Cvijeta Ostojić-Vasić, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Zvorniku, čiji je mobilni tim uključen u akciju vakcinacije radnika najvećeg zvorničkog kolektiva.

Među zaposlenima koji su se prijavili za vakcinaciju su radnici iz skoro svih procesa rada najvećeg zvorničkog kolektiva.

Milorad Milovanović iz službe Ulazno-izlazna kontrola, kaže da se za vakcinaciju odlučio prvenstveno zbog sigurnosti.

-Osjećam se dobro, vakcina ništa ne boli, preporučujem svima da se vakcinišu – kazuje ovaj mladi radnik.

Mirko Filipović, radnik Energane, kaže da kod njega nije bilo dileme da li treba da se vakciniše.

-Odlučio sam se za vakcinu „fajzer“, nedavno sam postao otac i u vakcinaciji vidim sigurnost za svoju porodicu – priča Filipović.

Na akciju imunizacije Budimir Šivčić, rukovaoc auto-dizalice u službi Transporta, stigao je sa bolovanja,  jer želi da se zaštiti od infekcije virusa korona.

Tu su i Predrag Perić i Jevrem Spasojević, rukovodioci smjene na pogonu Priprema rastvora, odnosno u Elektroenergetici. Odgovornost je godinama sastavni dio njihovog posla, a ovim činom, kažu, ponovo su se iskazali.

-Generalno gledam na vakcinaciju pozitivno i treba svi da se vakcinišu. U porodici imam već vakcinisanih, tako nemam nikakvih problema – rekao je Perić, dok kolega Spasojević zahvaljuje kompaniji „Alumina“ što je organizovala ovu akciju.

-Uglavnom dobro je. Trebalo bi u što većem broju da se izađe, da budemo manje bolesni, otporni – naveo je Spasojević.

Saša Šišić, direktor Sektora automatike i tiristorska grupa, na proces imunizacije gleda izuzetno pozitivno, jer vakcinacija, kaže, predstavlja sigurnost rada fabrike, ali i sigurnost njenih radnika.

-Postoje ogromna ograničenja za ljude koji nisu vakcinisani. Poslom smo izloženi spoljnim uticajima, imamo kontakte sa ljudima iz različtih zemalja, tako da je jedini izbor da budemo sigurni u vakcini – smatra Šišić.

Milka Stanojević iz odjeljenja za konfekciju i šivenje filter vreća, u sektoru Proizvodnja glinice, opredijelila se za vakcinu „sinofarm“, dok je Mile Miletić, radnik na pogonu Mljevenje boksita i uparavanje, primio „fajzerovu“ vakcinu.

-Sve je dobro proteklo – kaže Miletić, dok koristi kratak predah nakon vakcinacije.

Na vakcinacionom punktu zetkli smo i Milana Jevtića iz sektora Logistika i Milisava Lazića, iz Sektora Mašinskog održavanja, koji čekaju da se vakciniše ruskom vakcinom.

-Vakcina je jedini način da se zaštitimo od virusa korona – reći će ova dvojica dugogodišnjih radnika fabrike.

Za „sputnjik V“ opredijelila se i Nada Vidović iz službe Ekonomata, a puno povjerenje u rusku vakcinu, kaže, ima i Božo Ikonić iz Radioničkog mašinskog održavanja.

-Treba se vakcinisati, nije ovaj virus šala, kao što neki misle – ističe Ikonić, koji je, veli, imao iskustvo sa koronom.

I Nevenka Birčaković iz Tehničkog biroa je preležala koronu u decembru prošle godine.

-Hvala menadžmentu što nam je omogućio da se u fabrici vakcinišemo. Imam široku porodicu, brojnu familiju, vakcina je najbolja zaštita i sigurnost od ove opake bolesti – kazuje Nevenka.

Milosav Marković, zavarivač u Mašinskoj radionici, takođe nije imao dilemu da li treba da se vakciniše.

-Svi savjesni ljudi treba da se vakcinišu. Nikad se ne zna kad može da napadne opaki virus, zato proces imunizacije treba shvatiti ozbiljno – kazuje Milosav, u čijoj porodici su sin i kćerka ljekari.

Vakcinacija je trenutno jedini mogući i najispravniji put borbe protiv virusa korona. Samo vakcinisani možemo zaštiti sebe i svoje najmilije, poručeno je sa masovne akcije imunizacije radnika kompanije „Alumina“, kojoj je, u utorak, prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Menadžment kompanije „Alumina“ odlučio je da svaki radnik koji se opredijeli da se dobrovoljno imunizuje dobije po 100 konvertibilnih maraka.

 

Ostavite komentar