MATERIJAL KOJI ZAVODI: “BX kamen” za profinjen i moderan dom

0
327

Ako svoj dom želite učiniti lijepim i elegantnim prirodni kamen je savršena opcija. Uz mogućnost da ponudi šarmantan i profinjen stil, ovaj nas otporni materijal sve više zavodi.

Prirodni kamen je visoko cijenjen u dizajnu enterijera gdje nastoji stvoriti vrhunsku atmosferu. Stoga, neka vaš odabir prilikom renoviranja i adaptacije stambenog ili poslovnog prostora bude baš ovaj materijal.

“BX kamen” iz Jajca stvoriće moderan dekor u vašem domu. Struktura njihovog kamena vrlo je otporna, a uz pravilno i redovno održavanje dugo ćete zadržati njegovu vizuelnu privlačnost.

Prednost prirodnih materijala kao što je kamen, u odnosu na vještačke jeste, pored estetskog momenta, dugotrajnost i dobro reagovanje na vlagu, čime se otvorila mogućnost postavljanja kamena i u kupatilu.

Ideja za korišćenje dekorativnog kamena u kupatilu svakako nije nova i ovaj materijal je predstavljao simbol luksuza i elegancije tokom čitave istorije čovječanstva. Prije nekoliko stotina godina, taj materijal je, između ostalog, korišten i za izgradnju javnih kupatila i smatrao se neophodnim zbog svojih izuzetnih karakteristika, što su, prije svega, bili odlična otpornost na visoku vlažnost i direktan kontakt sa vodom. Isto tako, prirodne teksture kamena stvaraju neklizajuću površinu tako da je prirodni kamen najpogodniji materijal za podove kupatila.

Danas je kupatilo vrlo važan dio našeg životnog prostora, jer pored svoje primarne funkcije mora da zadovolji i visoke estetske kriterijume. Kupatilo je mjesto opuštanja i odmora od stresa koji nosi svakodnevni moderan i brz način života. Može biti dizajnirano u svim mogućim stilovima, a ako želite da dodate malo rustičnog izgleda vašem kupatilu, prirodni kamen je savršeno rješenje za to.

U modernoj kupaonici prirodni kamen najčešće se koristi za podnu oblogu kao i za zidove, ali i i kao osnovni materijal za wc školjku, umivaonik, kadu, pa čak i dodatke za dekoraciju.

Kako je prirodni kamen “živi” materijal, potrebno je znati trikove i način održavanja kako bi se u potpunosti otkrila i dugo zadržala njegova vizuelna privlačnost i svojstva.

Bez obzira odlučite li se za kupatilo potpuno obloženo prirodnim kamenom ili samo njegovih dijelova nećete pogriješiti.

“BX kamen” je tu da ispuni sve vaše želje. Njihov tim stručnjaka pomoći će vam da odaberete najbolje. Kontaktirajte ih na broj telefona 063 943 981. Više informacija, kao i kompletan asortiman možete pogledati na sajtu “BX kamen”, i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Vaše kupatilo će zahvaljujući njima izgledati nesvakidašnje i elegantno.

(A.M.)

Ostavite komentar