Memoari Angele Merkel biće objavljeni krajem 2024.

0
282

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel koja je u političku penziju otišla u decembru, posle 16 godina na vlasti, najavljuje političke memoare za jesen 2024.

Merkelova memoare piše zajedno sa dugogodišnjom političkom savetnicom Beate Bauman, nameravajući da otvori ekskluzivan, lični uvid u svoj politički život i rad, saopštio je izdavač Kipenhojer i Vič, pipe DPA, a prenosi N1.

„Radujem se što ću u svojoj knjizi, napisanoj zajedno sa Beate Bauman, razmotriti centralne odluke i ključne tačke svoje političke karijere i učiniti ih razumljivim široj javnosti, uz osvrtom na svoju ličnu istoriju“, navodi ona.

Merkelova se nije kandidovala za peti mandat pred izbore prošlog septembra. Njeni konzervativni demohrišćani (CDU) su upisali istorijski loš rezultat i predali vlast socijaldemokratama (SPD) novog kancelara Olafa Šolca.

Kerstin Gleba iz izdavačke kuće Kipenhojer i Vič je podsetila kako je Merkelova Nemačku vodila kroz dramatične krize i „na jedinstven način postupcima i stavovima oblikovala nemačku i međunarodnu politiku, kao i društvo“.

Ona je dodala da će memoari Merkelove biti „značajan dokument savremene međunarodne istorije.“

(N1)

Ostavite komentar