MERIMA ISAKOVIĆ: Ne znam zašto se Lečić hvali poligrafom, i najpoznatije psihopate su ga prošle

0
274

Glumica Merima Isaković oštro je prokomentarisala postupak Branislava Lečića, koji je nakon poligrafskog testiranja tokom saslušanja, povodom optužbi Danijele Štajnfeld koja je izjavila da ju je glumac silovao, snimio video i obavestio javnost da je uspešno prošao isti.

“Čula sam da je Lečić poslao poljubac u kameru, pobednički izlazeći sa poligrafskog testa i ‘hvaleći se prošao sam poligraf’. Ne znam da li je ovim hteo da pokaže pobedonosnu bezobzirnost iz sopstvene neinteligencije ili je hteo da pljune u lice našem narodu, smatrajući nas neinteligentnim? Naširoko je poznato da su najpoznatije psihopate, mnogobrojne ubice mnogostrukih žrtava, prošle poligraf”, rekla je Merima.

Isaković je nagovestila da je Lečić osoba koja nema stida niti obraza.

“Samo u reklamnim materijalima firmi koje prodaju poligraf je napisano da je tačnost poligrafa oko 90 odsto. Nacionalni biroi naučnih istraživanja širom sveta smatraju da ne postoje naučne činjenice koje mogu da u značajnoj formi podrže bilo kakvu preciznost poligrafa. Udruženja psihologa širom sveta, klinički psiholozi i neuropsiholozi, se ne oslanjaju na podatke dobijene poligrafom, smatrajući da nema dovoljno naučnih dokaza da poligraf-test može precizno detektovati laž. Kažu da poligraf pokazuje relativno tačne podatke kod ljudi koji još uvek imaju savesti i morala, ali da oni koji lako lažu i nemaju osećanja empatije prema žrtvama lako prevare poligraf. Ko obraza nema, nema šta da mu se zacrveni. Ko stida nema, duše nema, tog nema šta da zaboli”, rekla je Merima.

Podsetimo, Branislava Lečića nedavno je glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Glumica je prethodno u dokumentarcu “Drži me čvrsto” rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.

Sa sličnim optužbama danas je u javnost izašla i Merima Isaković.

(nova.rs)

Ostavite komentar